Той направи снимка на болното дете - Google блокира акаунта му

Съдържание:

Той направи снимка на болното дете - Google блокира акаунта му
Той направи снимка на болното дете - Google блокира акаунта му
Anonim
Google
Google

Абсурдна история.

Загрижен баща, който направи снимка на инфекция в слабините на детето си, беше наказан от Google - акаунтът му беше блокиран, а самият потребител беше третиран като престъпник. Целият въпрос е широко описан от The New York Times, като се обръща внимание на (не винаги правилната) работа на алгоритмите.

Google, откривайки снимка на устройството на баща му, блокира акаунтите му и препраща доклад до NCMEC, като по този начин започва полицейско разследване по въпроса.

Apple получи удар по главата за подобна идея

През 2021 г. Apple беше удареназа желанието да внедри подобна технология, която трябваше да наблюдава снимки на устройството на потребителя, за да гарантира безопасността на децата. Всичко беше маркирано като CSAM. Някои групи с нестопанска цел и анализатори посочиха, че Apple проектира един вид задна врата. Както виждате, Google не е по-добър.

Инцидентът, подчертан от The New York Times, се случи през февруари 2021 г. Бащата е направил снимка на слабините на детето си по молба на лекаря - за да спазва социална дистанция и да получи по-бърза помощ. Лекарят предписа антибиотици, за да излекува инфекцията, но Google вече не беше толкова мек. Два дни след заснемането на снимките Марк получава известие от Google, че акаунтите му са блокирани поради „вредно съдържание“.

googledzieci2
googledzieci2

Google не е единствената компания, която използва подобна технология. Работи и във Facebook, Twitter и Reddit. Microsoft използва своята собствена PhotoDNA, за да сканира снимки, за да ги съпостави с указанията за CSAM.

Раненият баща в крайна сметка загуби достъп до своите имейли, контакти, снимки и дори телефонния си номер (защото използваше услугата Google Fi). Компанията от Mountain View отхвърли жалбата на потребителя и потвърди забраната, която описах.

Може да има повече подобни ситуации в бъдеще. Въпросът е как ще реагират на всичко това потребителите и феновете на Android, които толкова много критикуваха Apple преди въвеждането на нови технологии за сигурност.

Популярна тема