Oculus от Русия ще открие забранена информация. Новата невронна мрежа е плашеща

Съдържание:

Oculus от Русия ще открие забранена информация. Новата невронна мрежа е плашеща
Oculus от Русия ще открие забранена информация. Новата невронна мрежа е плашеща
Anonim
Путин окулус
Путин окулус

Руснаците ще имат нагоре.

Руският надзорен орган Roskomnadzor(Федерална служба за надзор в областта на комуникациите, информационните технологии и масовата комуникация) разработва невронна мрежа, която ще използва изкуствен интелект за сканиране на уебсайтове за забранена информация. Забранените тук трябва да се разбират предимно като неблагоприятни за правителството или несъвместими с официалния му разказ по социални, икономически и икономически въпроси. Руснаците са изключително притеснени от факта, че в мрежата все още има съдържание, което показва истинското лице на действията на руската армия, която атакува Украйна през февруари тази година.

руски Oculus

Система, наречена Oculusтрябва автоматично да търси URL адреси, изображения, видеоклипове и чатове в уебсайтове, форуми, социални медии и дори месинджъри, за да намери материали, които трябва да бъдат правилно редактирани или изтрити. Като пример властите цитират съдържанието на "хомосексуалната пропаганда", инструкциите относно конструирането на оръжия, производството на наркотици и дезинформацията и дискредитирането на държавни и военни действия.

Oculus също ще търси информация за планирани масови протести, прости изрази на неуважение към държавата и дори признаци на екстремизъм и тероризъм. Не е известно как ще бъдат дефинирани знаците

Известно е обаче, че Oculus ще анализира прибл. 200 000 изображения на денОтговорната компания Eksikyushn RDC LLC информира, че 48 компютъра с достатъчно ефективни графични карти ще отговарят за изчисленията. Oculus ще бъде интегриран в мрежа от системи за наблюдение, наречена Unified Analysis Module, която все още се разработва и е обвита в тайна.

Прочетете също: Руснаците цензурират интернет за власт. Тези числа са впечатляващи

Цената на Oculus не е висока. Сигурен ли си?

Съобщава се, че руският Комерсант е получил достъп до условията на договора. Oculus трябва да бъде завършен до 12 декември 2022 г. и Русия ще похарчи 57,7 милиона рублиза него, което се равнява на около 275 милиона PLN. Изненадващо малко? Вярно е.

Експерти в тази област коментират, че тази сума едва ли ще покрие разходите за разработка на такъв амбициозен проект и че Роскомнадзор вероятно ще трябва да отдели допълнителни средства за него по пътя.

Обучението на алгоритъм за машинно обучение за такава сложна задача само за четири месеца е доста предизвикателство. Експертите смятат, че точността на показанията няма да надвишава 90 процента.

Руснаци, нека ви кажа: VPN.

Популярна тема