Леопард реве на полски

Леопард реве на полски
Леопард реве на полски
Anonim
Image
Image

За първи път в историята най-новата версия на Mac OS X, носеща обозначението Leopard, ще бъде налична във фабриката във версия на полски език.

Слуховете, които се носят из дискусионните форуми от няколко дни, се потвърдиха - Mac Os X 10.5 има официалната версия на полски език, достъпна от инсталатора. Досега полските фенове на Macintosh трябваше да използват Polonizer, подготвен от Apple IMC Полша.

Премиерата на новата система трябва да се състои през април, а през февруари - според изтичане на информация - Apple трябва да отвори официален клон у нас. Всичко, защото продажбите на продуктите на компанията растат с бързи темпове.

"Миналата година, особено поради декември, удвоихме броя на продадените компютри до 16 000. Значителна причина за бума беше представянето на процесорите Intel миналата година и възможността за инсталиране на допълнителна Windows система" - признава Марчин Бабяк, управляващ директор на Apple IMC Полша.

iPod се справят още по-добре на полския пазар, 200 000 от които вече са продадени в Полша. Търсенето на музикални плейъри нараства с удивителните 400% годишно. Както признава Марчин Бабяк, насищането на пазара с плейъра на Apple вече е толкова високо, че производителите на аксесоари за тези устройства постигат много добри резултати.

По-малко весела информация се отнася до официалната продажба на най-новата джаджа на Apple - iPhone. Според ръководителя на Apple IMC Poland, присъствието му в Полша не може да се отчете тази година и продажбата му през 2008 г. е „малко вероятна“.

Популярна тема