Купете Vista онлайн

Купете Vista онлайн
Купете Vista онлайн
Anonim
Image
Image

Microsoft възнамерява да продава най-новата си операционна система онлайн, след като заплатят таксата, клиентите ще могат да изтеглят инсталационния CD образ и да получат съответния продуктов ключ.

Признавам, че самата Microsoft ще има относително малко хора, които ще се възползват от тази опция, за да купят Vista. Гигантът мисли повече за бъдещето, като стартира нов канал за разпространение.

Ще можете да купувате и изтегляте през Интернет не само Vista, но и Office 2007. Точната дата на започване на онлайн продажбите е неизвестна. Известно е обаче, че в началото услугата ще бъде достъпна само за жители на Съединените щати.

Новият начин на разпространение може да означава подготвена промяна в стратегията на Microsoft, която може да започне да насърчава идеята за софтуер като услуга (потребителите плащат абонамент). Също така е възможно - както прогнозира Gartner - Vista да бъде последната голяма система на гиганта, продавана по традиционен начин. Гигантът ще реши да пуска актуализирани версии на системата по-често (като някои Linux дистрибуции), а системата за електронно разпространение ще улесни продажбата на нови версии на Windows.

Vista ще се продава онлайн на потребители на Windows XP, които искат да преминат към нова система, без да се налага да купуват нов компютър. Това може да означава, че ще бъде възможно - поне първоначално - да закупите само надстройка до Vista.

Популярна тема