Полша току-що предаде 5000 терминала Starlink на Украйна

Съдържание:

Полша току-що предаде 5000 терминала Starlink на Украйна
Полша току-що предаде 5000 терминала Starlink на Украйна
Anonim
Полша 5000 starlink украина
Полша 5000 starlink украина

Скъпоценен подарък

Полша е в челните редици на трите страни с най-силна финансова подкрепа за Украйна в отбранителната война срещу Русия. Александър Лукашенко, президентът на Република Беларус, дори каза преди няколко дни, че ако не бяха Съединените щати и Полша, войната щеше да е приключила отдавна, с известен резултат. Полша помага на Украйна не само като приема милиони бежанци от тази страна и изпраща военна техника в нея. През март поляците изпратиха на Украйна комплекти за получаване на сателитен интернет Starlink Сега се оказа, че друга гигантска партида от тези устройства е пристигнала в Украйна.

Прочетете също: Полски раци, изпратени в Украйна. Това е мощно оръжие срещу Русия

Полша дари 5000 комплекта Starlink на Украйна

Вицепремиерът на Украйна Михайло Федоровблагодари на Полша за дарението на следващата партида от 5000 комплекта Starlink, което позволява получаване на сателитен интернет от Илон Мъск в тази страна. Това е особено важно, когато руските войски прекъсват комуникацията на украински цивилни и войници с външните и вътрешните мрежи.

"Нашите полски приятели предадоха 5000 Starlinks на Украйна. Благодарение на това украинците винаги ще бъдат във връзка и критичните инфраструктурни съоръжения ще работят в най-трудните условия. Много съм благодарен на Януш Cieszyński, държавен секретар по цифровизацията на Полша, за този важен ход ", написа Федоров в публикация във Facebook, цитирана от украинското министерство на отбраната.

Starlink - защо е толкова важно в Украйна?

Starlink е проект на американската компания SpaceX, собственост на Илон Мъск, чиято цел е да създаде обширна сателитна платформа, която използва хиляди комуникационни спътници, които обикалят около Земята. Системата осигурява достъп до широколентов интернет достъп от всяка точка на света. В момента работи перфектно, въпреки че трябва да има още няколко хиляди сателита в орбита.

starlink украина
starlink украина

Антена Starlink, монтирана на покрива на една от украинските сгради.

Терминалите Starlink могат да бъдат инсталирани навсякъде, където могат да установят директна връзка със сателити.

Не пропускайте: Полски танкове PT-91 Twardy, доставени в Украйна. Какво могат да направят?

Преди това руснаците се опитаха да попречат на терминалите Starlink чрез електронна война. След актуализирането на софтуера SpaceX успешно се справи с руските хакери.

Популярна тема