Прощален подарък от починал разработчик. Той направи две игри достъпни безплатно в Steam

Съдържание:

Прощален подарък от починал разработчик. Той направи две игри достъпни безплатно в Steam
Прощален подарък от починал разработчик. Той направи две игри достъпни безплатно в Steam
Anonim
Прощален подарък от починал разработчик. Той направи две игри достъпни безплатно в Steam
Прощален подарък от починал разработчик. Той направи две игри достъпни безплатно в Steam

Waves and Waves 2: Notorious от Роб Хейл.

Не срещаме често тъжни истории от живота на разработчиците на игри. Едва ли това са медийни теми и освен проблемите, свързани със скандали, не достигат до общественото мнение. Друго обаче е с Роб Хал и прилагането на практика на последната му воля, свързана с игрите, които е създал.

След години на болест разработчикът на игри на свободна практика Роб Хейл почина, но остави прощален подарък за геймърите

Разработчикът се бори с рак през последните години. След дълъг и тежък болничен престой, само на 40 години, той почина в началото на август от усложнения от рак. През последните два месеца от живота си Роб Хейл се чудеше за бъдещето на своите игри. Той искаше и двете продукции на неговото еднолично студио Squid In A Box Ltd, т.е. Waves и Waves 2: Notorious, да станат безплатни и да продължат да се ползват от други играчи.

YouTube video player

YouTube video player
YouTube video player

Както той заяви в изявлението (те могат да бъдат намерени, между другото, в общността на играта Waves 2: Notorious в Steam или профила на разработчика във Facebook), неговият партньор CJ - „това може да се третира като прощален подарък за всички онези, които все още не са играли нито една от тези игри. „CJ описва Роб като много всеотдаен разработчик на игри, но също така и човек, който, особено по време на пандемия и влошено здраве, трябваше да мисли повече за по-стабилен източник на доходи от създаване на игри в такъв мащаб. Поради тази причина той не намери време преди смъртта си да завърши напълно работата по Waves 2: Notorious.

Високо оценени кибернеонови шутъри с две пръчки от Riba Halea безплатно в Steam

Както Waves, така и Waves 2: Notorious са представители на жанра стрелба на арена с изглед отгоре (стрелба с две пръчки). Те идват от ретро производство и нямат прекалено сложна механика, като игри, наподобяващи по-стари аркадни заглавия. Което не означава, че не се характеризират с висока играбельност. И двете части на Waves са издържани в неонов ретро-футуристичен стил, макар и без герои под формата на хора или типични роботи или превозни средства - действието се развива във киберпространството. Ние контролираме движението и атаките на топката, опитвайки се да елиминираме следващото стадо врагове. Ще има и специални умения и бонуси.

Waves беше пуснат през 2011 г., а Waves 2: Notorious през 2015 г., но само в ранен достъп. И сега ще остане така завинаги. И двете продукции имат най-новите и всички рецензии със статус „много положителен“в Steam, така че би трябвало да са много задоволителни за феновете на шутърите с две пръчки. От август те са напълно безплатни, въпреки че единственото платено заглавие (това е само добавка) в цялото steam портфолио на Squid In A Box Ltd е саундтракът към Waves (шест песни, композирани от художник на име SMILETRON) за 3,59 PLN. Под тези връзки ще намерите Waves,Waves 2: Notorious и платени Waves Soundtrack Игрите също могат да бъдат взети директно в раздела на магазина за стартиране Steam (изтегляне от нашата база)

Цялата компилация на Squid In A Box Ltd в Steam безплатно, само саундтракът за първата игра се заплаща

CJ завърши поста си с думите – „Така че се надявам всеки, който и да сте и колкото и игрите на Роб да са достигнали до вас, можете поне да намерите специално място за игрите на Waves и че те ще продължат да носят вие много часове на вълнение, предизвикателства и може би дори разочарование, но най-вече се надявам, че можете да продължите да усещате страстта и любовта, които Роб изля в тези игри, дълго след като болката от отказването започне да намалява.„Това всъщност е най-тъжната възможност, която познавам, да взема компютърни игри безплатно.

Популярна тема