Най-накрая. Microsoft може да опрости имената на своите актуализации

Съдържание:

Най-накрая. Microsoft може да опрости имената на своите актуализации
Най-накрая. Microsoft може да опрости имената на своите актуализации
Anonim
Microsoft
Microsoft

Фу.

Microsoft може да се подготви за малка, но в същото време много символична промяна, която ще доведе до по-голямо удобство за потребителите. В изданието на Windows 11 22H2 има препратки, че американската компания може да пусне следващата актуализация, наречена „Windows 11 2022 Update“.

Писахме за вас преди време, че американците всъщност обмислят промяна на графика на своите големи актуализации.

Microsoft иска да подреди

Наименуването на новата актуализация „Windows 11 2022 Update“може да има допълнителен ефект и Microsoft възстановява общото именуване на своя софтуер, който предоставя на потребителите. Първата описана промяна беше забелязана от потребителя на Twitter XenoPanther в приложението Get Started - при настройка на ново устройство.

Самото описано име може да не е нищо повече от контейнер, но бих очаквал повече, че Microsoft наистина възнамерява да направи нещо конкретно със своите актуализации. Досега много потребители се оплакват от философията на компанията Redmond, която в крайни случаи може да бъде подвеждаща при разпознаване на последващи системни актуализации.

актуализации на microsoft2
актуализации на microsoft2

Технологичният свят понастоящем е разделен на два типа актуализации: някои компании избират числа и разчитат единствено на числа, докато други компании (като Google) добавят конкретни имена към своите актуализации въз основа, например на сладкиши или животни. Всичко това, за да намали объркването на потребителите и да ги улесни в разбирането на продуктовата пътна карта.

Наскоро Microsoft актуализира правилата на своята вътрешна програма за Windows. Вече знаем, че американската компания ще иска да доставя поне една голяма актуализация на Windows годишно. Компанията също така ще се съсредоточи върху тестването на нови функционалности много предварително.

Много е вероятно новата номенклатура на актуализацията да е резултат точно от този тип действие.

Какво мислите за такава промяна? Повече плюс ли е?

Популярна тема