Благодарение на Arduino, ароматното дърво в симулатора се държи като в истинска кола

Съдържание:

Благодарение на Arduino, ароматното дърво в симулатора се държи като в истинска кола
Благодарение на Arduino, ароматното дърво в симулатора се държи като в истинска кола
Anonim
arduino коледно дърво
arduino коледно дърво

Прекрасно.

Много хора не свързват Arduino с абсолютно нищо. Някои интернет потребители познават отлично мема / пастата o Arduinoи електронната цигара. Само малък брой хора знаят колко голям е потенциалът за приложение в тази платформа за разработка, базирана на прост отворен хардуерен дизайн на една печатна платка. Arduino се използва в сериозни проекти, но често и в чисто хоби проекти. Втората група със сигурност включва това, с което се похвали един потребител на Reddit.

arduino памет
arduino памет

Arduino симулира реалното движение на ароматна коледна елха

Любителите на реалистични компютърни симулатори (eRacing,sim racing и други) правят всичко възможно, за да пренесат изживяването на забавлението в реалността нещо колкото е възможно повече. В случай на симулатори за автомобилни състезания, те купуват усъвършенствани волани, педали, няколко монитора и понякога дори седалки с помощта на хидравлични задвижващи механизми, възпроизвеждащи вярно претоварването, преобладаващо в действителното превозно средство. Интернет потребител с псевдоним JamesF890реши да използва Arduino, за да направи симулатора си да включва и реалистично ароматизирано коледно дърво, окачено на огледалото.

"Играя различни симулатори от няколко години и по-специално харесвам Dirt Rally 2.0. Прекарах много време в настройване на оборудването според моите нужди. (…) Сгъваеми педали, ръчна спирачка по мой собствен дизайн или дори бум за три монитора - направих всичко сам " - обяснява интернет потребителят. „Имах нова, доста странна идея.“

JamesF890 използва Arduino Uno, MG90 Micro серво и някои други части, пълният списък на които можете да намерите тукКлючът се оказа софтуерът Simtools и помощта от теми във форума на xsimulator.net. Това беше меката част от този wirtry, която помогна да се извлече от играта необходимата информация за претоварвания и други променливи, които влияят на движението на обекти в кабината на автомобила.

"Направих малка метална рамка за сервосистемите, която може да бъде прикрепена към гъвкав държач за мобилен телефон. Добавих трето серво към дизайна, което може да се справи с повдигащото движение и да го позволи за динамично падане при удари в неравности и т.н. " - пише създателят във форума на ximulator.net.

Всичко, за да възпроизведе най-добре движението на ароматна коледна елха, висяща от огледалото пред мониторите си. Как се оказа?

В детайли работата на коледната елха изглежда по следния начин. Наистина: впечатляващо.

Scented tree movement

Scented tree movement
Scented tree movement

Това е един от най-интересните и същевременно най-странните, най-малко полезни проекти, които съм виждал. Браво, изпълнен съм с възхищение за креативността и уменията.

Популярна тема