Телевизия от Skype

Телевизия от Skype
Телевизия от Skype
Anonim
Image
Image

Разработчиците на комуникационния софтуер Skype и популярната програма за споделяне на файлове KaZaA планират да пуснат онлайн телевизия.

В интервю за един от датските финансови вестници Янус Фрийс призна, че планират да пуснат услуга, базирана на финансиране от реклама. Проектът с кодово име Venice трябва да бъде безплатен за потребителите. Предпоставката за използване на новините е те да имат широколентова връзка.

Както е цитирано от Reuters Friis, услугата ще бъде представена на обществеността, когато нейните разработчици преценят, че работи достатъчно добре и че предлага достатъчно съдържание. Както добави той, в момента се водят преговори с фирмите, които ги произвеждат. Това е с цел предотвратяване на възможни съдебни дела за нарушаване на авторски права чрез публикуване на материал в телевизионната услуга без съгласието на авторите.

Reuters отбелязва, че успехът на нов продукт зависи от момента на пускането му на пазара. Това време за услуга за интернет видео изглежда подходящо, както се вижда от популярността на сайтове като YouTube (в момента собственост на Google), припомня агенцията.

Популярна тема