MS отваря кода на ядрото

MS отваря кода на ядрото
MS отваря кода на ядрото
Anonim
Image
Image

Microsoft реши да пусне изходния код на ядрото Windows Embedded CE 6.0.

Корпорацията Redmond отвори ядрото на новата версия на системата с надеждата, че ще увеличи популярността на Windows CE сред разработчиците. Microsoft избра да не предприема този ход поради силната конкуренция от страна на Linux; се вслуша в желанията на разработчиците, желаещи да контролират целия процес на подготовка на софтуера и хардуера.

Това ще позволи по-бързо разработване на устройства, работещи под Windows Embedded CE, ще улесни тестването на продукта и ще даде възможност за модифициране на системното ядро, ако е необходимо. Системата се използва в преносими устройства, медицинска апаратура и индустриална автоматизация; Според Microsoft първите дизайни, базирани на версия 6.0, могат да се очакват след 9 до 12 месеца.

Както беше обявено от Microsoft, кодът няма да се предлага безплатно. Повечето от източниците ще бъдат достъпни за разработчиците, които са закупили системата; целият код трябва да бъде лицензиран чрез програмата Premium Shared Source; цените все още не са установени. Windows Embedded CE 6.0 се предлага като 180-дневна пробна версия на уебсайта на Microsoft.

Популярна тема