Още една дупка в XP

Още една дупка в XP
Още една дупка в XP
Anonim
Image
Image

Изследователите по сигурността на операционната система предупреждават за новооткрит пропуск в кода на Windows XP, който може да позволи на хакери да проникнат в компютъра ви и да нарушат компютъра ви.

Гореспоменатият продукт вече се е доказал като система с изключителен брой дупки, пропуски и врати, отворени за хакери. Текущите актуализации, наслагвания, пачове, както и вградената защитна стена до голяма степен защитават компютъра, свързан към мрежата, но както виждате, все още сме изложени на външни атаки. Тази информация е относително успокояваща, че не всеки потребител на Windows XP може да бъде потенциална жертва на атака. Това се отнася само за устройства, обхванати от услугата ICS (споделяне на интернет връзка), която позволява прехвърляне на данни между компютри, наред с други чрез DVI и HDMI интерфейси

Новооткритата уязвимост в програмния код създава възможност за повреда на DNS (Domain Name System) сървъра чрез промяна на IP адреса на компютър в такава мрежа и причиняване на колапс на ICS системата и по този начин на защитна стена.процент на интернет потребителите, тъй като съвременните връзки изключват необходимостта от използване на ICS системата.

Популярна тема