Инженер на Apple Car краде технология за Китай

Съдържание:

Инженер на Apple Car краде технология за Китай
Инженер на Apple Car краде технология за Китай
Anonim
китайска ябълкова кола
китайска ябълкова кола

И се оказа.

Екипът, отговорен за автономната кола Apple Carбеше разпуснат преди известно време, но това не означава, че проектът е изоставен. Електрическа кола на Apple се произвежда и най-доброто доказателство за това е случаят на инженер, работещ върху това превозно средство. Както съобщават журналисти от Fortune, бивш служител на компанията от Купертино беше признат за виновен в кражба на търговски тайни за Appla Car. Осъденият ги предал на … Китай. В Китай се казва, че копирането е най-висшата форма на признание за автора на оригинален дизайн. Не е известно дали това е защитната линия на подсъдимия, но съдът не повярва на преводите му.

Китай открадна информация за Apple Car

Xiaolang Zhang беше обвинен на 22 август в съд в Сан Хосе. Той е изправен пред до 10 години затвор и глоба от 250 000 долара (близо 1,2 милиона PLN). Джан беше арестуван през 2018 г. на летището в Сан Хосе, когато се опита да се качи на самолет, пътуващ за Китай. Според разследващите той е трябвало да работи за китайски стартъп за електрически автомобили - Guangzhou Xiaopeng Motors Technology Компанията, известна като Xpeng принадлежи на китайска корпорация наречен Alibaba

ябълкова кола
ябълкова кола

Концептуални, неофициални произведения на изкуството, включващи Apple Car.

От декември 2015 г. до май 2018 г. Джан проектира и тества печатни платки за изчислителния екип на Apple Car за проектиране на автономни автомобили. През април 2018 г., след завръщането си от отпуск по бащинство, той поискал по-дълго пътуване до Китай, за да помогне на болната си майка. Тогава той разкри плановете си да работи за Xpeng.

В седмиците, водещи до ареста на Джан, беше показано, че той е прехвърлил 24 GB чувствителни данни в паметта на лаптопа на жена си. Сред тях беше документ от 25 страници, съдържащ инженерни диаграми на платки за Apple Car. Чрез видеоклипове, записани от камери за видеонаблюдение, беше установено също, че Джан е откраднал платки и сървър от лабораторията за автономни превозни средства.

Apple Car - кога?

Първите споменавания на автономна кола на Apple се появиха през 2021 г. Очевидно Apple Car е трябвало да направи своя дебют през 2025 г. Тази информация беше потвърдена през март тази година от добре известния лейкстър Минг-Чи Куо, но ситуацията в света през последната година може да предполага забавяния.

Едно е сигурно: Apple Car ще дебютира по-рано от Полша Izera.

Популярна тема