Съюзът трябва да се бори

Съюзът трябва да се бори
Съюзът трябва да се бори
Anonim
Image
Image

Европейската комисия призовава държавите-членки на ЕС да увеличат усилията си за борба със спама и шпионския софтуер.

Институцията даде пример с холандския модел като ефективен модел за решаване на този тип проблеми. Благодарение на действията на холандците, припомнят представители на ЕС, цитирани от агенциите на АФП, количеството генериран локален електронен спам е намалено с около 85 процента (от 2003 г.). Финландците свършиха също толкова добра работа в борбата с онлайн боклука, като успяха да намалят количеството спам в писмата си от 80%. до 30%

В съобщение на ЕС се посочва, че "правни инструменти за борба с тези явления (спам) вече съществуват."Те включват по-специално забраната за нежелана поща в целия ЕС, приета през 2002 г. като част от Директивата за неприкосновеността на личния живот и електронните комуникации. В много държави-членки обаче прилагането на съществуващото законодателство остава проблем."

Междувременно Европейската комисия споменава експертите, че нивото на спам е около 54-85 процента. всички изпратени имейли (данни на Symantec и MessageLabs). Това са както пратки от ЕС, така и от страни извън ЕС. 34 процента спам писмата идват от Азия, 32 процента. от Европа, а 21 на сто. от Съединените щати.

Според Ferris Research миналогодишните загуби, свързани със спам, възлизат на около 39 милиарда долара в световен мащаб. От своя страна компанията Sophos е сред най-големите спамери в света на шеста позиция с резултат от 4,8 процента. споменава Полша. Прессъобщението на Европейския съюз можете да намерите тук.

Популярна тема