Нова Opera Mini 3.0

Нова Opera Mini 3.0
Нова Opera Mini 3.0
Anonim
Image
Image

Opera Software пусна нова версия на своя браузър за мобилни устройства - Opera Mini 3.0. Функциите, които улесняват публикуването на снимки, изглеждат особено интересни, въпреки че веднага трябва да се отбележи, че има още полезни новости.

Opera Mini 3.0 се интегрира с камерата на телефона на потребителя и ви позволява бързо да качвате снимки в сайтове за социални мрежи като Flickr, MySpace, Blogger и Facebook. Когато потребителят, посещаващ уебсайта, избере опцията за качване на снимка, е възможно да активирате камерата на телефона и да изпратите прясно направената снимка на уебсайта.

Има видео с инструкции в YouTube, което показва как можете да стартирате фотоблог в MySpace с Opera Mini.

Новините в браузъра също поддържат RSS емисии. В горната част на страницата, която има информация за RSS емисията в своите мета тагове, веднага се появява икона, която ви позволява да се абонирате за емисията. Видео с инструкции за абониране за RSS емисии също е достъпно в YouTube.

След инсталиране, програмата автоматично ще открие типа връзка в телефона и ще оптимизира за него. Други забележителни характеристики на новата Opera Mini са поддръжката на защитени SSL връзки (полезни при използване, например, на услуги за онлайн банкиране) и увеличаването на скоростта на зареждане на страниците (всъщност те изглежда се зареждат с около 2 секунди по-бързо).

Браузърът трябва да е съвместим с повечето телефони с Java. Разбира се, той е достъпен за безплатно изтегляне от уебсайта на софтуера на Opera.

Всички видеоклипове с инструкции в YouTube са достъпни от потребителския профил, наречен operamini.

Opera Software стартира специален симулатор на новата Opera Mini 3.0, където можем да тестваме работата на този браузър от компютър, а уеб администраторите могат да проверят как изглежда уебсайтът им в него. За съжаление, от известно време имаше сериозни проблеми с отварянето на уебсайта със симулатора.

Производителят казва, че Opera Mini вече се използва от около 8 милиона души по света, които са прегледали над 2 милиарда страници с нея.

Популярна тема