Skype 3.0 - много интересни факти

Skype 3.0 - много интересни факти
Skype 3.0 - много интересни факти
Anonim
Image
Image

Най-новата версия на този комуникатор, обозначена със символа 3.0, се появи на уебсайта на Skype, но все още е в бета фаза.

Skype 3.0 Beta, в момента наличен за платформата Windows, включва, наред с други нова, интересна функция в публичния чат.

Skypecasts са модерирани дискусии с възможност за участие на до 100 души от цял свят. Във версията Sky pe 3.0 достъпът до Skypecasts е възможен от нивото на приложението благодарение на раздела „На живо“, което улеснява намирането на хора за разговор.

Опцията "Публични чатове" също се появи в новата версия на Skype. Благодарение на тях е възможно да се провеждат открити дискусии, базирани на писане и изпращане на кратки текстови съобщения. Тази опция позволява на голяма група хора да чатят на всякакви теми.

Потребителите на Skype могат да се присъединят към такава дискусия чрез специална карта или да започнат своя собствена, в която ще бъдат модератори. В този случай домакинът на дискусията трябва да покани, приеме, откаже, изтрие и забрани потребители на чат. Модераторите на дискусиите могат също да предоставят права на други участници. Тези чатове могат да бъдат популяризирани чрез свързване към тях в уебсайтове, имейли, форуми и блогове, както и в полето за описание на Skype.

Skype 3.0 за Windows също въвежда удобно решение Click-to-call, благодарение на което се нуждаете само от едно щракване на мишката, за да се обадите на традиционен телефонен номер, който намерихме в Интернет. Опцията Click-to-call - достъпна като разширения за Firefox и Internet Explorer - автоматично разпознава и разграничава телефонните номера, поставени на уебсайтове. Това ви позволява да извършвате обаждания директно от уебсайта, като използвате SkypeOut кредит.

Програмата също има освежен, по-интуитивен интерфейс, с по-лесен достъп до специфични опции на програмата, точно когато са необходими. В допълнение, на изскачащо меню за въвеждане на числа; Интерфейсът за вътрешни аудио настройки е подобрен чрез добавяне на панела с настройки в раздела за чат. Skype също открива проблеми с настройките на микрофона или високоговорителя и предлага на потребителя различни решения.

Новият Skype 3.0 също дава възможност за персонализиране на интерфейса на програмата чрез избиране на тапети и поставяне на активни връзки в полето за описание, така че не е необходимо да ги копирате в браузъра - просто щракнете.

Skype е вторият най-популярен месинджър в Полша. Според проучването на Megapanel PBI / Gemius през август т.г. близо 3 милиона потребители са го използвали. Въпреки това данните, представени от Skype, показват, че тази програма се използва от 136 милиона потребители по света, включително 7 милиона от Полша.

Популярна тема