Анонимни камери хакнати в Русия. Чрез тях пускаха украински патриотични песни

Съдържание:

Анонимни камери хакнати в Русия. Чрез тях пускаха украински патриотични песни
Анонимни камери хакнати в Русия. Чрез тях пускаха украински патриотични песни
Anonim
анонимна уеб камера
анонимна уеб камера

Хубав номер.

Анонимни активисти от хакерския колектив Анонимни отново се представиха по един наистина закачлив начин. Точно вчера, на 24 август 2022 г., в Деня на независимостта на Украйна, те решиха да проведат интересна акция в окупираните територии на Украйна и в част от Русия. Видеозаписи, публикувани в мрежата, показват, че те са проникнали в необезопасени или просто лошо обезопасени камери за наблюдение с функция за двупосочна комуникация и са започнали да пускат патриотична музика от тях.

Анонимни камери за наблюдение превзеха

Според доклади на групата Anonymous и видеоклипове, публикувани в Twitter, „анонимните хора“са направили изненада в районите, окупирани от руските агресори в Украйна и Русия. В Москва, Крим и Донбас, наред с други, те успяха да превземат неопределен брой IP камери, оборудвани с високоговорители (вероятно такива, предлагащи двупосочна комуникация) и да пускат украинска патриотична музика през тях.

Учудени руснаци, но и украинци можеха да слушат химна на Украйна и „Червена Калина“, която беше песен на украинските легиони в австро-унгарската армия от Първата световна война и беше химн на съпротивата срещу руската инвазия започна през февруари тази година. Гледайки реакцията на някои записани хора … те бяха смесени - някои изглеждаха положителни.

"Днес, за да отпразнуваме Деня на независимостта на Украйна в Русия, както и в окупирания Крим и Донбасиел, десетки IP камери, оборудвани с високоговорители, бяха хакнати, за да пускат патриотична музика през тях" - четем в туита с видео материала

„Това е ценен урок за осигуряване на IOT устройства, но ще оставя по-сериозните акаунти в Infosec да разгледат тази тема. Тук съм просто, за да се насладя на славата на това събитие“- добави интернет потребителя в друг туит.

Бъдете умерени, когато аплодирате за Anonymous

Не забравяйте да подхождате към докладите за подвизите на Anonymous с определена дистанция. Известният хакерски колектив несъмнено вече е изгарял няколко пъти руснаците и беларусите и го е правил по наистина фантастични начини, но тези хакери са известни от години с митомания и нерядко приписване на заслуги на други хора …

Популярна тема