Microsoft за нестопанска цел

Microsoft за нестопанска цел
Microsoft за нестопанска цел
Anonim
Image
Image

Microsoft обяви, че е стартирала нова инициатива за организиране на третия сектор в Полша. Като част от предлаганите програми за технологична поддръжка за неправителствени организации беше създадена инициатива, наречена Microsoft за нестопанска цел.

Неговата цел е да предостави на неправителствените организации, работещи за общественото благо, достъп до легален и модерен софтуер и в резултат на това да им даде възможност да работят по-ефективно и ефективно в полза на обществото. Като част от програмата Microsoft предоставя своите продукти безплатно - като се започне от водещите, като Microsoft Office 2003, и се стигне до усъвършенствани продукти за сървъри или бази данни. За да направи софтуера, предлаган в програмата с нестопанска цел на Microsoft, достъпен за възможно най-широка група организации - технологичен експерт в общността на НПО - Second Hand Bank Association беше избрана за партньор и оператор на проекта в Полша. Програмният оператор в Съединените щати е Compumentor и неговата програма Techsoup.

Програмата с нестопанска цел на Microsoft е един от елементите на дейностите на полския клон на компанията в областта на корпоративната социална отговорност. Освен безвъзмездната програма „Неограничен потенциал“и реализираните благодарение на нея образователни проекти, именно програмите за технологична подкрепа за неправителствени организации представляват стълба на дейностите в полза на общността. Чрез инициативата на Microsoft за нестопанска цел, компанията подкрепя организации от третия сектор, като им предоставя достъп до най-новия и преди всичко легален ИТ софтуер. По този начин полският клон на Microsoft се опитва да активира полските неправителствени организации и да ги оборудва с инструменти, които се използват широко в бизнеса и понякога не се предлагат при търговски условия в неправителствения сектор. Програмата на Microsoft за нестопанска цел е отговор на търсенето на полски социални организации за модерни ИТ продукти и в същото време взема предвид техния некомерсиален характер и много ограничени финансови възможности.

Програмата "Microsoft за нестопанска цел" дава на полските организации чудесна възможност да получат легален и модерен софтуер при много преференциални условия. Надяваме се, че както в търговските организации, нашите продукти ще подкрепят хората в тяхната работа за общността. Гордеем се, че като компания можем да подкрепяме организации, които работят за общественото благо, и да им предоставяме софтуер на Microsoft безплатно - казва Йоана Фрочковяк, PR & Мениджър по въпроси на общността в полския клон на Microsoft.

Благодарение на програмата, полските организации с нестопанска цел могат да избират от широка гама продукти на Microsoft, предоставени безплатно от компанията за проекта. Единственият разход за организациите с нестопанска цел е административната такса, която произтича от разходите за обслужване на цялата програма – системата за поръчки, тяхното внедряване и техническа поддръжка. Административната такса се изчислява на ниво от около 6% от пазарната стойност на софтуера и се начислява от програмните оператори - Second Hand Bank Association в Полша и Compumentor в САЩ.

Пилотната част на програмата с нестопанска цел на Microsoft стартира в началото на септември 2006 г. Досега 21 неправителствени организации са се възползвали от програмата, като общата стойност на дарения им софтуер е над 1 милион PLN

Този тримесечен период, макар и третиран от нас като пилотен, ни накара да разберем, че инициативата ще бъде много популярна сред организациите, към които е адресирана. Нуждите на неправителствените организации са огромни. Сега, благодарение на програмата „Microsoft за нестопанска цел“, те ще могат да ги задоволят и да извършват своите дейности за общественото благо въз основа на съвременни ИТ инструменти и решения - казва Ева Албинска от Асоциацията на банките втора ръка.

През септември се възползвахме от програмата "Microsoft за нестопанска цел", управлявана от Second Hand Bank Association от Варшава. Благодарение на това успяхме срещу сравнително малка сума да получим напълно оригинален, легален софтуер на Microsoft за нуждите на нашата организация и нашите ученици. Вече виждаме ефектите от това решение под формата на по-ефективна администрация и по-голям комфорт при работа. Сега чувстваме, че имаме подкрепа под формата на технология, която не беше достъпна за нас при търговски условия. Това е наистина чудесен начин да подпомогнем неправителствените организации и ние сме много благодарни за това - казва Зофия Ярошук от фондация "Щастливо детство".

Програмата на Microsoft за нестопанска цел е втората, след програмата Microsoft Authorized Refurbisher (MAR), програма за технологична поддръжка за социални организации, управлявана от Microsoft в Полша. Програмата MAR позволява на организации, които се занимават с ремонт на хардуер, да инсталират легални лицензи на софтуера Windows 2000 и Works 7.0. Тази оферта е достъпна за всички нестопански и образователни организации, които получават дарени използвани компютри. Досега Second Hand Bank Association е инсталирала над 2000 в програмата MAR. Лиценз за операционна система Windows.

Повече информация за продуктите, налични по Програмата за нестопанска цел на Microsoft, можете да намерите на следната връзка:

- програма с нестопанска цел на Microsoft

Популярна тема