Книги за търсене на живо

Книги за търсене на живо
Книги за търсене на живо
Anonim
Image
Image

Microsoft, подобно на Google, ще позволи на интернет потребителите да търсят съдържанието на книги. Live Search Books е оферта, подобна на въведеното по-рано решение Google Book Search.

Новият уебсайт ще ви позволи да видите съдържанието на книги, сканирани от компанията. Засега ще бъде в бета версия. Microsoft прогнозира, че продуктът ще напусне фазата на тестване след около шест месеца.

В бета версията на Live Search Books Microsoft ще включва само незащитени с авторски права (обществено достояние) елементи, сканирани от Британската библиотека, Университета на Калифорния и Университета на Торонто. Допълнителни елементи от Обществената библиотека в Ню Йорк, Университета Корнел и Американския музей на ветеринарната медицина ще бъдат добавени към базата данни с книги в началото на следващата година. Освен това Microsoft ще добави защитени с авторски права произведения от издатели, които са съгласни да си сътрудничат с Microsoft.

Подобно на Google, Microsoft ще използва PDF файлове в проекта си, което ви позволява да изтегляте сканирани книги.

За разлика от Google, услугата на Microsoft ще изисква съгласието на притежателите на правата на публикациите, за да бъдат включени в колекцията от сканирани книги. В случая с Google е различно, тъй като собствениците на правата върху сканираните книги не са съгласни с публикуването им на сайта, но могат да решат да премахнат техните елементи. Това е причината Google да има правни проблеми с някои издатели.

Популярна тема