Вижте как да избегнете всеки трети отказ на лаптоп

Съдържание:

Вижте как да избегнете всеки трети отказ на лаптоп
Вижте как да избегнете всеки трети отказ на лаптоп
Anonim
бъгове на лаптопа
бъгове на лаптопа

Внимавайте за тези неща.

Най-популярните грешки в лаптопите очевидно са свързани със софтуера, но замисляли ли сте се какви механични повреди най-често правят потребителите на тези устройства безсънни? Такива данни идват от сервиза на Huawei, където през празничния сезон почти всяко трето оборудване е било заради прегряване или наводнение. Тези с повече късмет се оказват със сменена клавиатура. Нещастните хора ще трябва да сменят дънната платка. Как да избегнем проблеми?

Популярни причини за повреда на лаптоп

Малко над 20 процента от лаптопите отиват в сервиза на Huawei в резултат на наводняване и около 10 процента - от прегряване. Първият случай говори сам за себе си. Потребителите често пият пред лаптопа, така че нещастието не е трудно. В последния случай може да има много причини за проблеми.

Ако искате да избегнете прегряване на вашия лаптоп, преди всичко не запушвайте вентилационните отвори на устройството. Много хора използват тефтери за спално бельо, запушвайки вентилационните отвори (всмукателни и изпускателни) с плат. Това води до повишаване на температурите на компонентите, намаляване на тяхната производителност и в крайни случаи до повреда.

"Симптомите на прегряване на лаптопа са главно: шумна охладителна система и изключване на устройството. Ако лаптопът е спрял да работи без видима причина - не се паникьосвайте. мерки за сигурност за защита на вашето устройство в това начин. Ако работим на слънчево място, много горещо жилище също може да бъде допълнителен симптом. Ако компютърът ви е изключен и подозирате прегряване, оставете го да изстине - твърде дългата работа при високи температури може да го повреди. Освен това при горещо време си струва да използвате охлаждащите подложки през цялото време, когато лаптопът работи " - съветват експертите на Huawei.

лаптоп
лаптоп

Освен това си струва да не забравяте периодично да сменяте термопастата на ключовите компоненти в лаптопа. Ако устройството е в гаранция, това трябва да се направи в оторизиран сервиз. Ако гаранцията е изтекла или по някаква причина не искаме да посетим уебсайта, YouTube има много подходящи уроци.

Прочетете също: Преглед на Huawei MateBook 16s. Мощен лаптоп, но…

Какво ще кажете за наводнението?

"Течността, излята върху клавиатурата на компютъра, може да я повреди и да доведе до късо съединение, което ще деактивира нашето оборудване. По-добре е да не поставяте чаши или бутилки близо до лаптопа - повечето течности са проводими и проникването им във вътрешността на лаптопа може да причини неизправност " - Huawei препоръчва.

Току-що ли си изми ръцете? Преди да отидете до компютъра, избършете ги старателно. Дори малко вода може да повреди компютъра ви… ако нямате късмет.

И се опитайте да не ядете пред лаптопа. Трохите в клавиатурата са не само отблъскващи, но и благоприятна среда за микроби, които обичат топлината, излъчвана от вашия компютър.

"Ако вземете лаптопа си на дълго пътуване и времето не е благоприятно - дъждовно е и е неприятно - включвайте всяко оборудване на всеки няколко дни, за да не се намокри. Електронни компоненти са чувствителни към влага, но при нормална работа, лаптопът генерира топлина, което до известна степен предпазва оборудването от влага " - напомня производителят.

И по какви причини лаптопите ви се счупиха? Кажете ми в коментарите.

Популярна тема