Xiaomi по-добре? Компанията изпревари Apple с продажби

Съдържание:

Xiaomi по-добре? Компанията изпревари Apple с продажби
Xiaomi по-добре? Компанията изпревари Apple с продажби
Anonim
Xiaomi
Xiaomi

В Европа.

Изглежда, че класическата поговорка на феновете на китайските марки започва да се сбъдва. През последните две години пазарът на мобилни устройства се управлява само от две, едни и същи марки – Apple и Samsung. Ситуацията обаче започва да се променя

Последните данни, попаднали в мрежата, показват, че през последното тримесечие Xiaomi е победила Apple по отношение на продажбите на смартфони.

1 от 5 смартфона в Европа принадлежи на Xiaomi

Източникът ясно показва - Xiaomi изпревари Apple в Европа и сега се превърна във втората "сила" сред производителите на мобилни устройства. Китайците продължават да растат и акциите им нарастват буквално всеки месец. Тази ситуация продължава от десет години и на Xiaomi не може да се отрекат последствията.

През второто тримесечие на 2022 г. Xiaomi имаше дял от 21,7 процента в Европа. Така китайската компания контролира около една пета от целия пазар на продажби. Увеличенията от този тип позволиха на Xiaomi да изпревари Apple. Samsung все още малко липсва.

xiaomiapple2
xiaomiapple2

Разглеждайки глобалната пазарна класация, Xiaomi зае едно от първите три места в 55 пазара. Мениджърите на компанията гарантират, че китайците ще продължат да напредват през следващите месеци, за да се изместят на по-високи позиции. Региони, където оборудването на Xiaomi в момента е най-популярно, включително гореспоменатата Европа, Близкия изток, Латинска Америка и Африка.

Извън Китай, Xiaomi спечели $4,95 милиарда през второто тримесечие на 2022 г. Доходите в чужбина са около 48,4 процента. всички приходи на компанията. Така че изглежда, че Xiaomi бавно започва да постига целите, поставени преди много години. По-конкретно, разбира се, става дума за създаване на огромен каталог от устройства (просто вижте колко от тях ще получат актуализация до MIUI 14)и много дъщерни дружества, продаващи продукти от сегмента на новите технологии

Въпреки увеличението на цените на водещите устройства на този производител, както виждате, те все още се радват на голяма популярност.

Популярна тема