42-инчов OLED телевизор с извит екран. LG полудя

Съдържание:

42-инчов OLED телевизор с извит екран. LG полудя
42-инчов OLED телевизор с извит екран. LG полудя
Anonim
LG OLED Flex
LG OLED Flex

LG OLED Flex.

LG представи нов продукт, а именно LG OLED Flex (модел LX3) - телевизор, оборудван с огънат OLED екран с диагонал 42 инча.

Според производителя, LG OLED Flex е идеален за конзолни, компютърни или облачни игри, както и за гледане на предавания на живо и съдържание на стрийминг платформи. Дисплеят на LX3 може да се регулира от напълно плосък до силно извит (900R). Потребителят може да избере оптималната кривина измежду 20 настройки, като я коригира според личните предпочитания.

Предимства на технологията LG OLED evo в модела LX3

Промяната на формата на LG OLED Flex екрана е възможна благодарение на OLED технологията на LG, базирана на самосветещи се пиксели, без задно осветяване, какъвто е случаят с класическите LCD телевизори. Предимствата на технологията LG OLED evo в LX3 са очевидни както в плоските, така и в извитите конфигурации на екрана.

Нов модел - LX3 се характеризира с безкраен контраст, дълбоко черно, висока прецизност на цветопредаване (сертифицирана със 100% точност на цветовете), както и време за реакция от само 0,1 милисекунди и ниско забавяне на изходния сигнал.

LG OLED Flex 102215
LG OLED Flex 102215

Качеството на изображението се осигурява от интелигентния процесор α (Alpha) 9 Gen 5 и уникалните алгоритми за показване. Панелът има и множество сертификати, потвърждаващи липсата на трептене и отблясъци. Специалното антирефлексно покритие на LG (Super Anti Reflection) също намалява разсейването на очите, така че потребителите да могат да съсредоточат цялото си внимание върху случващото се на екрана.

Има две опции за бързо задаване на извивката на екрана LX3. Първият е специален бутон на дистанционното управление. Второто е ръчно задаване на степента на кривина - на стъпки от 5%, за общо 20 налични нива. Екранът LG OLED Flex също може да бъде наклонен до 10 градуса към потребителя или 5 градуса настрани. От друга страна, регулируемата височина на основата - от порядъка на 140 милиметра нагоре или надолу - гарантира ергономичност и удобство при използване, независимо от това как седите пред телевизора

LG OLED Flex идеален за геймъри?

LX3 е пълен с характеристики и функции, за да подобрите вашето игрово изживяване. Например, играчите могат да регулират размера на изображението на екрана4, за да отговарят на техните индивидуални предпочитания или жанра на играта. Феновете на ролеви игри, RPG, състезателни и платформинг игри вероятно ще искат да използват всеки 42 инча екран. От друга страна, феновете на стратегическите игри в реално време (RTS) или шутърите от първо лице (FPS) може да предпочетат 32-инчово или 27-инчово изображение, което ви позволява да хвърлите бърз поглед върху това, което се случва в играта свят. Функцията за преоразмеряване на изображението е достъпна от удобното меню на Gaming Dashboard. Освен това там потребителите могат да изберат да позиционират намаленото изображение на екрана (отгоре, отдолу или в центъра).

LG OLED Flex
LG OLED Flex

Новото приложение за игри, изключително за LX3, поддържа персонализирани скрийнсейвъри и преки пътища към популярни приложения като Twitch и YouTube. Той също така предоставя списък на свързани външни входни устройства на същия екран. Подобрена специално за LG OLED Flex, функцията Gaming Optimizer е разширена с опцията за регулиране на звука към конкретни игрови жанрове. Панелът за аудио настройки в играта включва еквалайзера, AI Game Sound и Dolby Atmos превключватели и други разширени опции, за да приспособите вашето игрово изживяване по ваш вкус.

Геймърите също ще оценят режима Multi View на LX3, който ви позволява едновременно да гледате съдържание от два различни източника и да изберете основния аудио канал.

Серията OLED телевизори на LG поддържа Dolby Vision в 4K 120Hz, HDMI 2.1, VRR) и режим ALLM. Гъвкавият екран поддържа технологията G-SYNC и е сертифициран от AMD FreeSync Premium.

LG OLED Flex също ви позволява да конфигурирате осветлението, вградено под формата на щит в задния корпус. Това сияние в LX3 се синхронизира с картината или звука, възпроизвеждани на екрана, като допълнително изгражда атмосферата.

Моделът LG Flex ще бъде изложен на IFA 2022 на щанда на LG в зала 18 Messe Berlin. Цената не беше разкрита.

Това не е първият монитор от този тип на пазара, преди подобно решение беше показано от Corsair.

Популярна тема