Бивш директор на Microsoft критикува менюто "Старт" на Windows 11

Съдържание:

Бивш директор на Microsoft критикува менюто "Старт" на Windows 11
Бивш директор на Microsoft критикува менюто "Старт" на Windows 11
Anonim
меню за стартиране на windows 11
меню за стартиране на windows 11

И нищо чудно.

Ако смятате, че Windows 11 се насочва към доста… противоречива страна по отношение на дизайна на интерфейса, трябва да видите, че не сте сами в тази оценка. Напротив, същото мнение се споделя от известни имена, включително бивши служители на Microsoft. Дженсън Харис, съосновател на Textio, който от години в компанията Redmond се занимава с интерфейсен дизайн Microsoft Office

Старт меню в Windows 11 - какво мислите за него?

Менюто "Старт" при стартиране Windows 11беше ужасно, а сега е малко по-функционално. UI елементът, характерен за системите на Microsoft, е лишен от лъвския дял от функциите, познати от Windows 10. За да влоши нещата, производителят реши да постави реклами в него. Дженсън Харис направо описва трагичното преживяване от използването на менюто "Старт".

„Сумата от $, спечелена от това приложение за тапети, заслужава ли си да намали стойността на опита, който хората получават от този елемент на потребителския интерфейс?“- попита Харис. Той подчерта, че "дори не е търсил нов тапет".

Харис безмилостно посочва липсата на последователност в дизайна и като пример дава дизайна на прозорците - закръглени от едната страна и с остри ръбове отдясно. Освен това "заобленият" прозорец е небрежен. Погледнете сами.

Небрежни, необмислени решения и друга дребна небрежност. Ето снимка на менюто "Старт" в Windows 11. Някога използвано изключително често, днес напълно пренебрегнато. Списъкът с оплаквания е много дълъг и можете да ги следвате в профила на Харис в Туитър.

Защо се нуждаем от Windows 12, когато Windows 11 не е завършен?

Критиците обвиняват компанията от Редмънд, че няма никаква представа за системата си и вече се е заела с разработката на Windows 12, която според слуховете трябва да дебютира дори през 2024 г. Всъщност, защо не усъвършенствате и завършите първо един продукт, хм?

Популярна тема