Приложението на Доналд Тръмп е забранено от Google. Удивителна причина

Съдържание:

Приложението на Доналд Тръмп е забранено от Google. Удивителна причина
Приложението на Доналд Тръмп е забранено от Google. Удивителна причина
Anonim
доналд тръмп истина социални забранени
доналд тръмп истина социални забранени

Черни облаци над Truth Social.

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп в началото на тази година стартира своята социална платформа, наречена Truth Social Тя трябваше да бъде алтернатива на „левичарството, лицемерието и цензурирането истината" Twitter Приложение на Trump Media and Technology Group току-що изчезна от Google Play Store. Като причина за това действие беше посочена… липсата на механизми за цензуриране на изявленията на потребителите.

Приложението Truth Social премахнато от Google Play

Потребителите на смартфони с Android, които искат да изтеглят приложението Truth Social, имат проблем. Google го премахна от Google Play поради нарушаване на условията за публикуване на съдържание в този магазин. Според американските медии този ход ефективно пречи на 44 процента от американците да изтеглят инструмента - точно такъв процент използва смартфони с операционната система Google.

„На 19 август информирахме Truth Social за няколко нарушения на правилата от тяхното приложение и подчертахме, че наличието на ефективни системи за модериране на генерирано от потребителите съдържание е едно от условията за публикуване на приложение в Google Play“- казаха представители на Alphabet, собственикът на Google, в изявление, изпратено във вторник до CNBC.

Според Axios, представители на Truth Social трябваше да потвърдят, че ще работят по разрешаването на тези проблеми. Девин Нунес, главен изпълнителен директор на Trump Media and Technology Group, казва, че ситуацията е различна. Адвокатът, който беше един от най-верните съюзници на бившия президент Доналд Тръмп в Конгреса, каза пред пресата, че решението за премахване на приложението е на Google и не зависи от вътрешните политики по отношение на работата и модерирането на Truth Social.

„Кога ще се върнем на Android? Е, зависи от Google Play. Чакаме да одобрят приложението и да ви кажа честно, не знам защо отнема толкова време"- каза той Нунес, говорейки в подкаста "Само новините, не шумът". „Би било хубаво, ако ни приемат отново там". Трудно е да не се доловят думи като провокация, леко откъснати от действителното състояние.

Trump's Social Media App Accused Of Not Making $1.6M In Payments

Trump's Social Media App Accused Of Not Making $1.6M In Payments
Trump's Social Media App Accused Of Not Making $1.6M In Payments

Google съобщава, че Nunes представя погрешно диалога между Trump Media и Play Google, което предполага, че компаниите са обещали да адаптират приложението към изискванията на Google.

Приложението Truth Social все още е достъпно за iOS устройства.

Има цензура в Truth Social, но в десния брой

Какво не означава цензура в Truth Social? Повече или по-малко колкото плурализма на BanBye, десния YouTube от Марчин Рола: не много. Цензурата в Truth Social съществува, но както вероятно се досещате, лявото съдържание се цензурира. В платформата има много правила, свързани с това какво може и какво не може да се казва. Дълго споменаване, погледнете сами

Truth Social беше създаден като либертарианска алтернатива на Twitter, след като Доналд Тръмп беше забранен от платформата заради своите туитове за бунтовете на Капитолия от 6 януари.

Критиците казват, че Truth Social има огромен проблем с откровената дезинформация и разпространението на реч на омразата.

Популярна тема