Изпълнителният директор на Huawei обявява битка за оцеляване. Може да се обърка

Съдържание:

Изпълнителният директор на Huawei обявява битка за оцеляване. Може да се обърка
Изпълнителният директор на Huawei обявява битка за оцеляване. Може да се обърка
Anonim
ren zhengfei huawei
ren zhengfei huawei

Huawei задейства ръчната спирачка.

Все още помня деня, когато полският клон Huawei обяви, че компанията поема лидерството по отношение на пазарния дял на смартфони в Полша. В края на май 2018 г. IDC съобщи, че през първото тримесечие на 2018 г. производителят е спечелил 32 процента от акциите, изпреварвайки Samsung с резултат от 31 процента. Оттогава всичко се промени. Забраната, наложена на Huawei от Съединените щати, означава, че днес производителят има по-малко от 1 процент от пазара на смартфони в Полша, главно поради невъзможността да предлага услуги на Google на своите устройства. Huawei се справя ужасно навсякъде, с изключение на Китай. Главният изпълнителен директор на Huawei Рен Джънфейнаправи важно съобщение за бъдещето на компанията.

Несигурното бъдеще на Huawei

Изпълнителният директор на Huawei Рен Джънфей трябваше да предаде на служителите, че трудните икономически времена представляват реална заплаха за съдбата на компанията. Доклади в китайски Yucai и NetEase предполагат, че в съобщение, изпратено през вътрешните комуникационни мрежи на компанията, е обявено, че ще даде приоритет на паричния поток и приходите пред възможния растеж.

Ren Zhengfei вярва, че глобалната икономика ще се изправи пред десетилетие на понижено търсене, като се очакват много трудни години от 2023 г. до 2025 г. - това е времето, когато Huawei ще трябва да се бори, за да оцелее. Това също трябва да е важен съвет за потребителите да затегнат коланите и уверено… да оптимизират начина си на живот.

Съобщава се, че изпълнителният директор на Huawei написа, че не е сигурен дали Huawei ще оцелее в най-трудния период от 2023/2024 г. Главният изпълнителен директор обвинява за такъв обрат комбинацията от икономически усложнения след COVID, руско-украинската война и санкциите на САЩ.

huawei p30 pro
huawei p30 pro

Huawei P30 Pro- последният смартфон на Huawei с услуги на Google. |

Huawei ще ограничи изследванията

През последните години Huawei беше компания, която иска да води света по отношение на научноизследователска и развойна дейност, разработване на нови технологии, изненадващи нови проекти и дори работа върху свои собствени автоматични автомобили. През следващите години това предприятие ще ограничи силно подобни дейности, за да увеличи приходите.

Ren обяви оттеглянето или намаляването на заетостта на някои чуждестранни пазари и преместването на персонал. Обслужването на клиенти и ИТ инфраструктурата ще бъдат приоритет.

Huawei не коментира при поискване от журналисти на South China Morning Post.

Популярна тема