SpaceX започва сътрудничество с T-Mobile. Това ще революционизира мобилната телефония

Съдържание:

SpaceX започва сътрудничество с T-Mobile. Това ще революционизира мобилната телефония
SpaceX започва сътрудничество с T-Mobile. Това ще революционизира мобилната телефония
Anonim
мускус tmobile
мускус tmobile

Това е бъдещето на мобилната телефония.

Илон Мъск не възнамерява да запази ползите от присъствието на Starlink сателити в орбитата на Земята изключително за себе си и клиенти на SpaceX. Ексцентричният милиардер обяви, заедно с президента на американската T-Mobile, началото на сътрудничество, което трябва да доведе до ползи за хората, използващи тази мрежа. Mike Sievertот T-Mobile USA обяви, че благодарение на Starlink покритието на T-Mobile ще покрие всяко кътче на тази страна.

Сътрудничество на Starlink с T-Mobile

На събитието на 25 август главният изпълнителен директор и президент на T-Mobile Майк Сивърт и главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск обявиха стартирането на Покритие над и отвъд. Това е революционен нов план да направи телефонната връзка достъпна… навсякъде. Операторът иска да осигури покритие на мобилна телефония дори в най-недостъпните места в САЩ, досега напълно откъснати от традиционния клетъчен сигнал.

Повече от 15 процента (!)от териториите на САЩ нямат клетъчен сигнал - от който и да е доставчик. Мъртвите зони съществуват не само поради технически, но и законови ограничения (в националните паркове) или толкова тривиални като топографията и спецификата на терена (планини, пустини и други). Хората, които остават временно или живеят в тези райони, са или напълно изключени, или плащат твърде високи цени за носене на сателитен телефон. SpaceX и T-Mobile споделят визия, която ще промени това състояние на нещата.

Сателити Starlink V2, който ще бъде в орбита през 2023 г., ще бъде спасение. Те трябва да осигурят достъп до мрежата на минимално ниво от 4 Mbit/s, което ще позволи не толкова да използвате интернет по много ефективен начин, колкото да провеждате телефонни разговори.

SpaceX + T-Mobile Update

SpaceX + T-Mobile Update
SpaceX + T-Mobile Update

Бета тестовете на услугата T-Mobile ще започнат в САЩ през 2023 г., когато ще бъде възможно само изпращането на SMS, MMS и използването на незабавни съобщения за осъществяване на повиквания. Едва в следващата фаза на проекта класическите гласови връзки ще бъдат достъпни.

Операторът вече кани компании от цял свят да си сътрудничат. Пилотната програма ще стартира само в Съединените щати, но може би с течение на времето ще премине и в други части на света. В Полша сателитният интернет Starlink работи, така че … Е, SpaceX наскоро намали цените си у нас.

Популярна тема