Антивирусен тест

Антивирусен тест
Антивирусен тест
Anonim
Image
Image

Антивирусна лаборатория AV-Test проведе обширен тест на 33 от най-популярните антивирусни програми с 300 000 троянски коне. Тестовете дадоха неочаквани резултати относно състоянието на разработката на някои антивирусни програми.

Тестът е извършен в лабораторията AV-Test в Магдебург. За една седмица работи едновременно на 16 компютъра с процесор In tel Core Duo 6600, 2 GB RAM. Вирусната проба, използвана за тестовете, съдържаше 290 000 различни троянски коне от 2006 г. Този път вируси и червеи не участваха в тестовете. Тук трябва да се отбележи, че троянски коне като ботове, задни вратички и шпионски софтуер представляват повече от 80 процента от циркулиращия зловреден софтуер или зловреден софтуер.

Вируси и червеи от т.нар По-скоро wildlist се разпознава напълно от почти всички скенери за вируси. Целият антивирусен софтуер е актуализиран преди тестването (22 септември); след тази дата програмите вече не се актуализират. След приключване на тестовете всички доставчици на антивирусни програми получиха проби от използвания злонамерен софтуер, за да могат да подобрят още повече програмите си.

Резултати от теста:

Повече за теста:

Популярна тема