Война с пирати

Война с пирати
Война с пирати
Anonim
Image
Image

Microsoft разкрива подробности за функциите за защита срещу пиратството, включени в Windows Vista.

Предстоят трудни времена за потребителите на пиратски копия на Vista. Както обявиха от корпорацията, новият системен интерфейс на Redmond - Aero няма да работи на нелегални копия на системата. Информацията, публикувана от корпорацията, показва още, че Windows Defender, който защитава системата от заплахи от шпионски софтуер, ще бъде силно ограничен. Както е предвидено, приложението ще открие зловреден софтуер, но няма да го изтрие.

Потребителите на нелегални копия на Vista също няма да се възползват от механизма ReadyBoost, който ви позволява да увеличите производителността на системата чрез директно използване на USB памет. Автоматичните актуализации също ще бъдат запазени само за легални системни инсталации - Microsoft обаче обещава, че благодарение на Windows Update корекциите за критични грешки ще бъдат доставени и на пирати.

Значително ограничение на функционалността очаква копия на Vista, които няма да бъдат активирани в рамките на 30 дни след инсталирането. В този случай системата ще позволи на уеб браузъра по подразбиране да работи само за един час - след това потребителят автоматично излиза от системата. Освен това, след всяко „значително надграждане на хардуера“потребителят ще има три дни, за да активира отново Vista - в противен случай ще трябва да се справи с ограничената функционалност на системата.

Популярна тема