Google превзема YouTube

Google превзема YouTube
Google превзема YouTube
Anonim
Image
Image

След поредица от слухове за възможно поглъщане, това най-накрая се случи. Google реши да поеме популярна интернет видео услуга, която позволява на интернет потребителите да гледат и споделят мултимедия.

Стойността на сделката (борса) е 1,65 милиарда долара. Споразумението е да комбинира страхотния опит на Google в изграждането на бизнес модели, базирани на електронна реклама в мрежата, рекламни контакти и технология за търсене с една от най-популярните видео услуги. Транзакцията трябва да бъде завършена по-късно тази година.

Въпреки придобиването, Google няма да погълне популярния уебсайт, но ще остави добре известната си марка да продължава да работи независимо в мрежата. Повече от 60 служители на YouTube и тяхното ръководство ще продължат да работят от офиси в Сан Бруно, извън Сан Франциско.

YouTube успя да се превърне в вкусна хапка за Google въпреки факта, че уебсайтът беше създаден едва през февруари 2005 г. В момента предоставя на интернет потребителите над 100 милиона филма на ден. Аудиторията на уебсайта през август достигна ниво от около 72,1 милиона души (изследване на comScore Networks, година по-рано беше само 2,8 милиона). Превземането се осъществи въпреки съмненията, изразени по-рано, inter alia, в от пазарни наблюдатели, за които YouTube беше не само източник на аматьорски записи, но и незаконен материал, защитен с авторски права. Сякаш в отговор на тези съмнения, няколко часа преди поглъщането, YouTube обяви нови споразумения с големи медийни продуценти Universal Music Group, CBS и Sony BMG Music Entertainment, които вероятно ще бъдат поне отчасти отговор на несъвършенствата посочи го.

Съобщението за пресата на Google относно придобиването можете да намерите тук.

Популярна тема