Kabel Lightning става на 10 години. Крайно време е да забравите за него

Съдържание:

Kabel Lightning става на 10 години. Крайно време е да забравите за него
Kabel Lightning става на 10 години. Крайно време е да забравите за него
Anonim
Светкавица
Светкавица

Изчакване на USB тип C.

Точно преди 10 години, през септември 2012 г., Apple официално представи iPhone 5. Това устройство беше първото, което използва изцяло нов конектор от американския производител. Разбира се, говорим за кабела Lightning, който доминира в устройствата на Apple през следващото десетилетие. Сега обаче компанията на Тим Кук е изправена пред голяма дилема.

Натискът от потребителите и Европейския съюз се засилва. Всеки иска Apple да остави Lightning в полза на USB Type-C. И това изобщо не ме изненадва.

Apple трябва да премине към нов интерфейс

Apple вече започна малка революция в своите устройства. MacBooks имат USB Type-C, но най-важното - също всички таблети с ябълка с логото използват този интерфейс. Единственото устройство, което успешно устоява на прехода от Lightning към USB Type-C, е iPhone. И е много вероятно всичко това да се промени в крайна сметка. Не само потребителите настояват за промяна, но и Европейският съюз, който подготвя нов набор от правила. Това ще засегне всички производители на електроника, които искат да продават техниката си на Стария континент.

Apple следователно няма да има избор.

Не ме разбирайте погрешно. Наистина няма нищо лошо в конектора Lightning. Щепселът може да се постави точно като USB Type-C, а броят на кабелите, от които можете да избирате, е огромен. След време обаче става уморително да не забравяте винаги да имате Lightning под ръка за вашия iPhone. Къщата започва да е хаотична с кабелите. Честно казано, наистина стискам палци Apple да промени решението си и да постави нов порт в iPhone 14 или 15.

мълния2
мълния2

В допълнение към iPhone, конекторът Lightning остава в няколко аксесоара - като Magic Keyboard, AirPods и Magic Mouse. И това вероятно също ще се промени с времето.

Радвам се, че конекторът Lightning е с нас от десетилетие. Крайно време е обаче да забравите за него.

А ти? Какво мислите?

Популярна тема