Поляците отново са най-добрите

Поляците отново са най-добрите
Поляците отново са най-добрите
Anonim
Image
Image

Наши сънародници заеха четири места на подиума в две финални категории на международното студентско състезание по технологии - Imagine Cup 2006, което се проведе в Делхи.

В тазгодишното издание на състезанието участваха 181 студенти от 42 държави, които се състезаваха помежду си в шест финални категории: софтуерен дизайн, алго ритъм, късометражен филм, информационни технологии, проект Hoshimi - битка за програмиране и проект за интерфейс.

Задачата на всеки екип беше да реши поставените проблеми в областта на технологиите и мултимедията, свързани с представените по-рано приложения. Залогът на тазгодишните игри бяха награди на стойност около 125 хиляди. USD.

Piotr Mikulski и Przemysław Dębiak от Варшавския университет и Tomasz Błajek от Познанския технологичен университет надминаха съперниците си в категорията Алгоритъм, заемайки и трите места на подиума.

Яцек Барчиковски от Техническия университет в Познан и Юлия Горниевич от Варминско-Мазурския университет заеха второ място в категорията за късометражен филм. Мотото на решенията, представени по време на тазгодишното четвърто издание на Imagine Cup, бяха „технологии, които ви позволяват да живеете по-здравословно".

Цели 11 участници от Полша се класираха за световните финали на състезанието Imagine Cup 2006. В тазгодишното издание на състезанието полските представители се състезаваха за първи път със своите колеги от цял свят за най-високия трофей в четири от шестте състезателни категории.

В миналогодишното издание на състезанието, в категорията „Проект Hoshimi“, студенти от Техническия университет в Познан и Техническия университет в Лодз надминаха отбори от цял свят, заемайки съответно първо и трето място в света финали в Япония.

Популярна тема