Microsoft без Бил Гейтс

Microsoft без Бил Гейтс
Microsoft без Бил Гейтс
Anonim
Image
Image

Бил Гейтс, основателят и главен софтуерен архитект на Microsoft, възнамерява да съкрати бизнеса си в компанията. Гейтс е човек, който има огромно влияние върху развитието и сегашната форма на ИТ. Може ли позицията на жива легенда да започне да отегчава най-богатия човек в света?

Бил Гейтс заяви, че не само Microsoft, но и други неща са важни за него. През следващите две години Рей Ози, главен технически директор, ще поеме ролята му на главен архитект. Ози ще работи с Гейтс, докато той напълно поеме неговите отговорности.

„През следващите две години Рей и аз ще работим ръка за ръка, за да осигурим плавен преход."- казва Гейтс." След това време той ще поеме основната роля в екипа от архитекти. "Всички промени трябва да се извършват по такъв начин, че компанията и нейните клиенти да не страдат.

Бил Гейтс не възнамерява да подаде оставка от позицията на ръководител на Microsoft. Неговата цел е само да ограничи функциите си в компанията, така че да може да отделя повече време на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, която основава със съпругата си.

След като Ози поеме поста си, Бил Гейтс ще си вземе 7-седмична ваканция. Твърди се, че това е най-дългият период, който Microsoft ще напусне.

Популярна тема