Защита срещу фишъри

Защита срещу фишъри
Защита срещу фишъри
Anonim
Image
Image

Алфа 3 версията на търсачката Bon Echo (Firefox 2.0) включва функция за предупреждение за фишинг. Подобно решение ще бъде добавено и към Internet Explorer 7, който ще бъде основният конкурент на новия Firefox.

Защитата срещу фишинг сайтове се нарича безопасно сърфиране. Благодарение на него посетената страница се проверява спрямо списъка с известни фишинг сайтове.

Ако потребител случайно попадне на такава измамна страница, в края на адресната лента ще се появи икона на пътен знак "стоп", от който излиза голям предупредителен "балон". Освен това съдържанието на уебсайта ще бъде затъмнено - невъзможно е да пропуснете такова предупреждение.

„Безопасно сърфиране“се предлага под лицензи MPL, GPL 2.0 и LGPL. Той също така ще бъде вграден в Google Toolbar за браузъри Fx и IE.

Според организацията APWG само през април тази година е имало над 11 000 фишинг атаки и изследване, проведено от учени от Харвард, показва, че дори опитен интернет потребител може да сбърка измамнически уебсайт с автентичен. Ето защо разработването на инструменти за предотвратяване на подобни измами е толкова важно.

Популярна тема