Windows по-надежден

Windows по-надежден
Windows по-надежден
Anonim
Image
Image

Сървъри със софтуер на Microsoft по-добри от тези с Linux.

Ново изследване на Yankee Group показа, че по отношение на надеждността сървърите, базирани на Windows Server 2003, са на второ място след машините, работещи с Unix-базиран софтуер, т.е. решения като HP-UX или Sun Solaris 10. Междувременно, Софтуерът на Microsoft се оказа ę по-ефективен от Red Hat Enterprise Linux с годишен оперативен резултат от почти 20%. по-високо.

Анализаторите установиха, че основните сървърни операционни системи имат висока степен на надеждност и ситуацията се подобри през последните години. Средно корпоративните сървъри, работещи с Windows, Linux или Unix, страдаха от около три до пет грешки през последната година. Тези повреди могат да се превърнат в престой за такива машини от 10 до 19,5 часа годишно за всеки сървър. Изследователите откриха, че машини с Red Hat Enterprise Linux и дистрибуции на по-малки доставчици остават офлайн за все по-дълго време.

Yankee Group постановява, че изследванията на компанията не са спонсорирани от никой от производителите на сървърен софтуер.

Популярна тема