Край на поддръжката за 98 / ME

Край на поддръжката за 98 / ME
Край на поддръжката за 98 / ME
Anonim
Image
Image

Microsoft обяви, че поради края на периода на поддръжка за операционните системи Windows 98 и Windows ME, вече няма да публикува корекции за критичната уязвимост, открита и в двете системи.

Уязвимостта е свързана с начина, по който Windows Explorer обработва обекти Componen Object Model, използвани от асансьорни програми. Нападателят може да използва уязвимостта, ако насърчи потенциална жертва да посети специално създаден уебсайт, който да свърже атакувания компютър с файлов сървър.

"Този отдалечен сървър може да срине Windows Explorer и да позволи отдалечено изпълнение на код на жертвата", обяви Microsoft.

Компанията вече предостави корекция за повечето операционни системи Windows на 11 април. След това тя обеща, че корекциите за Windows 98 и ME ще бъдат пуснати "възможно най-скоро".

Наскоро обаче Microsoft обяви, че създаването на корекция ще изисква много работа и може да доведе до проблеми с други приложения, работещи на тези системи. Следователно корекцията на горепосочената грешка е изоставена. Още повече, че периодът за публикуване на пачове за Windows 98 и Windows ME е към своя край. Следващия месец базираната в Редмънд компания ще пусне последните корекции за двете системи.

Популярна тема