KE ще забави навлизането на Vista

KE ще забави навлизането на Vista
KE ще забави навлизането на Vista
Anonim
Image
Image

Представители на Microsoft не изключват Windows Vista да се появи по-късно в Европейския съюз. Гигантът от Редмънд зависи от това как Европейската комисия, която отдавна се бори с монопола на Microsoft, ще се справи с новата система.

Microsoft излезе с изявление, че Европейската комисия е получила някои "конкретни предложения" относно функционалността, която ще бъде включена в новата система от конюшнята в Редмънд.

Компанията се надява, че Европейската комисия ще се заеме с тях и ще прецени дали функциите на системата не нарушават антитръстовите разпоредби, преди да пусне Vista на пазара. Ако Европейската комисия реши, че е така, Microsoft ще има време да направи промени в системата.

Комисията реагира доста изкривено на тези предложения. Говорител на Reuters каза, че не е работа на Комисията да дава на Microsoft "зелена светлина", а работа на Microsoft като компания майка да гарантира, че нейните продукти отговарят на европейското законодателство в областта на конкуренцията.

Група евродепутати подкрепиха Microsoft по този въпрос. Крис Хийтън-Харис, Шарън Боулс, Питър Скинър и Михал Камински изпратиха писмо до председателя на Европейската комисия Нели Крус, в което пишат, че Европейската комисия излага европейските компании на невъзможността да се конкурират с компании от други региони, където Vista ще бъде налична по-рано. Според авторите на писмото Комисията не може да се разглежда от една от водещите компании като рисков фактор при навлизането на пазара.

За антитръстовите спорове на Microsoft с регулаторите на различни страни може да се напише доста обширен роман. Това, което се случва сега, наподобява ситуацията от 1998 г., когато стартира Windows 98. Министерството на правосъдието на САЩ тогава подготвяше дело срещу Microsoft, но представители на компанията изпратиха писмо с молба да не блокират пускането на новия Windows. Те твърдят, че това може да има лош ефект върху целия компютърен пазар.

Marcin Maj - Интернет журнал - www.di.com.pl

Популярна тема