YouTube - по-законно

YouTube - по-законно
YouTube - по-законно
Anonim
Image
Image

Популярна онлайн видео услуга, брат на един от големите музикални издатели, Warner Music. Благодарение на споразумението музикалните видеоклипове на изпълнители като Мадона или Red Hot Chili Peppers ще бъдат законно достъпни на уебсайта.

Според Warner Music, четвъртата звукозаписна компания в света, споразумението ще позволи на компанията да разпространява музикални видеоклипове, но също и други материали за знаменитости, включително интервюта. Съгласно споразумението потребителите на уебсайта ще могат да използват записите на компанията и да качват материали, създадени с тяхна помощ, на уебсайта. Досега често се случваше интернет потребители да качват в YouTube записи, принадлежащи на големи издателски компании. Това обаче обикновено се случва без разрешение от собствениците на правата за запис.

Reuters припомня, че сделката беше подписана дни след като друг издател, Universal Music Group, описа сайтове като YouTube и MySpace като нарушаващи авторски права, дължащи на музикалната индустрия милиони долари.

YouTube е един от най-популярните видео сайтове днес, гледащ около 100 милиона видеоклипа всеки ден.

Популярна тема