Изисквания за Vista

Изисквания за Vista
Изисквания за Vista
Anonim
Image
Image

Microsoft най-накрая може да представи данни за изискванията, които новата им операционна система ще постави на компютрите. CNET споменава представянето на компанията на две маркетингови програми, насочени към производителите и търговците на компютри. Задачата на програмите ще бъде да посочат дали и ако да, колко добре даден компютър може да работи с Windows Vista. Програмата, наречена Vista Capable, трябва да представи списък от системни елементи, необходими за стартиране на нов софтуер. Програмата, наречена Premium Ready, позволява идентифицирането на компютри, способни да работят с най-взискателните нови решения за прозорци, включително нейния графичен интерфейс, наречен Aero.

Уебсайтът споменава, че Vista Capable машините ще се нуждаят от поне 800 мегахерца процесор, 512 MB RAM и графична карта с поддръжка на технологията DirectX 9.0. Хардуерът Premium Ready има малко по-различни изисквания, включително 1 GHz процесор, 1 GB RAM и 128 MB графична карта с поддръжка за нови драйвери за Vista.

Microsoft може също така да предложи на потребителите тестова версия на инструмента, която им позволява да преценят колко мощни компютри имат и кои от новите решения на операционната система ще бъдат налични на тестваната система. Програмата също така има за цел да предложи кои хардуерни подобрения биха били полезни за получаване на достъп до по-пълна гама от решения за Vista.

Популярна тема