Бразилия спира продажбата на iPhone без зарядни устройства. Това е добра идея?

Съдържание:

Бразилия спира продажбата на iPhone без зарядни устройства. Това е добра идея?
Бразилия спира продажбата на iPhone без зарядни устройства. Това е добра идея?
Anonim
iPhone
iPhone

И той не се отказва.

Бразилското правителство реши да спре продажбата на iPhone, които по подразбиране нямат зарядно в кутията. Правителството също така информира, че американската компания е изправена пред глоба от 2,3 милиона долара.

Това не е първият път, когато Apple ще плаща глоба в Бразилия. През 20221 г. компанията вече претърпя глоба за същата ситуация - липсата на зарядно устройство, което се доставя с устройството в кутия със смартфон. Откъде идва такава съпротива от страна на бразилците?

Apple може да обжалва това решение

През 2021 г. бразилската агенция за защита на потребителите в Сао Пауло, Procon-SP глоби Apple с $2 милионазаради своя iPhone 12. Длъжностни лица казаха, че компанията на Тим Кук продава нещо, което може да се счита за „незавършен продукт“. От този момент нататък се очаква Apple да работи за минимизиране на „щетите“. Ситуацията обаче не се е променила и компанията продължава да продава устройствата си, без да включва зарядното устройство в кутията.

Интересното е, че Samsung е втората голяма технологична компания, изправена пред подобни разклонения от бразилското правителство. Въпреки това корейците решиха да предоставят безплатни зарядни устройства на своите клиенти в Бразилия - в случай, че потребителят закупи устройства без захранващ адаптер в комплекта.

iphone Бразилия2
iphone Бразилия2

Бразилски служители изпращат ясен сигнал до Apple в своите съобщения. Ако компанията продължи да го прави, може да бъде изправена пред по-строги санкции. За мен нищо няма да се промени толкова много. Apple няма да промени решението си, за да отговори на изискванията само на една страна. Особено, че американците от самото начало рекламираха премахването на зарядното от кутията като про-екологично решение.

Бразилците правилно отбелязват, че премахването на зарядното устройство от кутията на iPhone не е намалило крайната му цена - и потребители от всички региони на света се оплакват от това.

Популярна тема