Той измами с криптовалути. Сега той може да прекара 40 564 години в затвора

Съдържание:

Той измами с криптовалути. Сега той може да прекара 40 564 години в затвора
Той измами с криптовалути. Сега той може да прекара 40 564 години в затвора
Anonim
thodex измама с криптовалута
thodex измама с криптовалута

Сега знаете, че не си струва да изневерявате.

Борсата за криптовалута Thodex има много зад ушите си - по-конкретно хората, отговорни за нея. Нейният президент Фарук Фатих Йозер току-що беше заловен и е заплашен от доста дълга присъда, защото… може да продължи до 40 564 години. Биометричните решения помогнаха при идентифицирането на човека, когото търсите. Добре, но какво точно е?

Президентът на Thodex ще прекара остатъка от живота си в затвора

Да се върнем към 2017 г., когато компанията Thodexе основана в ТурцияТой трябваше да помогне в борбата с инфлацията чрез въвеждане на едноименната криптовалута на местния пазар. Проектът беше рекламиран като изключително безопасна форма за спестяване на пари - особено в такива несигурни времена. Цялото нещо обаче все още не беше твърде законово регулирано от местната власт, което - както вероятно се досещате - доведе до множество нарушения.

„Нарушения“е може би твърде лека дума. Говорим за измами, оценени на над 2 милиарда, а на всичкото отгоре има обвинения от около 2000 измамени жертви. 21 души бяха замесени в случая (шестима от тях вече бяха открити и вкарани в затвора) - всеки от тях е изправен пред най-високото наказание под формата на 40564 години лишаване от свободаТова е доста много и вероятно само най-упоритите ще оцелеят толкова време зад решетките.

На самия връх на приоритетите обаче беше Фарук Фатих Йозер, президент на борсата за криптовалута ThodexТърсиха го доста дълго време - в самото начало той избяга от Турция в Албания, което се аргументира с важна командировка. Най-важното е, че той напусна страната с 20 милиона активи, принадлежащи на инвеститори, с които преди това е спрял да търгува.

thodex измама с криптовалута 2
thodex измама с криптовалута 2

Хората, инвестиращи в Thodex, са измамени за милиарди долари /

Той обеща, че всичко това е спешен случай и нищо лошо не се случва. Спойлер: случваше се. Зад него т.нар Той бил хванат от "червената бележка" и бил заловен от местната полиция, докато се опитвал да избяга по море от Албания. Главата на мъжа беше обръсната и той беше убеден, че това ще му позволи да избегне разпознаването. Биометричните технологии обаче се оказаха малко по-умни от него и На 30 август стартира процесът по екстрадиция на президента на вече несъществуващата компания

Сега Фарук Фатих Йозер чака съдебен процес и е изправен пред до 40 564 години затвор. Независимо от това как се развие случаят, измамникът вероятно ще прекара остатъка от живота си в турски затвор.

Така че, ако някога сте мислили да измамите някого за 2 милиарда долара, сега имате доказателство, че едва ли си струва.

Популярна тема