Apple Watch Ultra официално. Часовник, предназначен за спортове за издръжливост

Съдържание:

Apple Watch Ultra официално. Часовник, предназначен за спортове за издръжливост
Apple Watch Ultra официално. Часовник, предназначен за спортове за издръжливост
Anonim
Apple Watch Ultra
Apple Watch Ultra

Apple днес представи Apple Watch Ultra, модел смарт часовник за спортове за издръжливост.

Apple Watch Ultra има 49-милиметров корпус от титан и плосък сапфирен кристал отпред, зад който е най-големият и най-яркият дисплей, създаван някога на Apple Watch.

Както подчертава производителят, програмируемият бутон за действие осигурява незабавен достъп до много полезни функции. Какво ще кажете за батерията? Ето подобрение спрямо "обикновените часовници от Apple. Очаква се Apple Watch Ultra да работи максимум 36 часа с едно зареждане. Има и режим на ниска мощност, който удължава това време до 60 часа.

Корпусът е изработен от авиационен титан, този материал трябва да гарантира подходяща издръжливост и устойчивост на корозия. Калъфът е с повдигнати ръбове, които обграждат всички ръбове на плоското предно сапфирено стъкло. Според Apple това защитава дисплея, който достига яркост до 2000 нита, което е два пъти повече от яркостта на всеки предишен модел Apple Watch. Новият бутон за действие в контрастно оранжево се програмира лесно за бърз достъп до различни функции като тренировки, точки от маршрута и проследяване в приложението Compass.

Apple Watch Ultra има нов програмируем бутон
Apple Watch Ultra има нов програмируем бутон

Apple Watch Ultra има нов програмируем бутон за действие

Устройството разполага с три микрофона, благодарение на които, независимо от условията, качеството на звука при гласови разговори е много по-високо. Според производителя, адаптивният алгоритъм за формиране на лъч означава, че когато микрофоните уловят гласа, фоновият шум се потиска, така че всяка дума се чува изключително ясно. По време на разговори гласът ви остава ясен и разбираем дори при трудни ветровити условия, тъй като Apple Watch Ultra използва усъвършенствани алгоритми - включително модел на машинно обучение - за потискане на шума от вятъра.

Ще има три нови каишки с Apple Watch Ultra - Trail Band, Alpine Band и Ocean Band.

2022-09-07 200815
2022-09-07 200815

Apple Watch Ultra - нови каишки

Този модел е първият Apple Watch, който използва прецизен двучестотен GPS, поддържащ едновременно две GPS ленти, L1 и най-новия L5, както и нови алгоритми за позициониране. Според Apple никой Apple Watch никога не е имал толкова точна GPS система като Apple Watch Ultra. В резултат на това данните за разстоянието, темпото и маршрута, предоставени на потребителите по време на тренировка и състезание, са възможно най-точни.

Apple Watch Ultra използва watchOS 9, която включва нови усъвършенствани показатели за бягане за анализ на ефективността, като дължина на крачка, време за контакт със земята, вертикална осцилация и мощност при бягане.

2022-09-07 201354
2022-09-07 201354

Устройството има широк температурен диапазон на китката, така че е подходящо за труднодостъпни места - от -20°C до 55°C. Производителят заявява, че Watch Ultra е преминал тестове за съответствие в избрани подкатегории на стандарта MIL-STD 810H, който се използва за сертифициране на военно оборудване и е широко признат от производителите на устройства за работа в тежки условия.

Apple Watch Ultra е проектиран и за водни спортове, включително екстремни, като кайтсърф и уейкборд, а с новото приложение Oceanic + може да се използва за развлекателно гмуркане до дълбочина от 40 метра. Часовникът е с клас водоустойчивост WR100. Apple Watch Ultra също е сертифициран по EN 13319. Това е глобален стандарт за качество на аксесоарите за гмуркане, включително измерватели на дълбочина, на които се доверяват гмуркачите за развлечение по целия свят.

Подобно на други часовници на Apple, новият Watch Ultra поддържа здравни функции, от наблюдение на сърдечната честота до приложения за ЕКГ и кислород в кръвта до пръстени за активност и приложението Mindfulness, както и много други ползи за здравето. Apple Watch Ultra има нова функция за следене на температурата, която позволява на жените да анализират здравето си в дълбочина. Новите решения позволяват на устройството да изчисли времето за овулация въз основа на предишни данни.

Apple Watch Accident Detection разпознава сериозен автомобилен сблъсък чрез използването на два нови сензора за движение и усъвършенстван алгоритъм за комбиниране на сензори. Ако бъде открит сериозен сблъсък, Apple Watch проверява дали потребителят реагира и, ако няма отговор, след 10 секунди се обажда на службите за спешна помощ. Спасителите получават информация за местоположението на устройството, която също отива до записаните на него контакти за спешни случаи.

Introducing Apple Watch Ultra | Apple

Introducing Apple Watch Ultra | Apple
Introducing Apple Watch Ultra | Apple

Apple Watch Ultra цена

Цената на Apple Watch Ultra в Полша е 4799 PLN. Устройството може да бъде поръчано днес и ще бъде налично в магазините на 23 септември.

Популярна тема