Създателят на GNU създаде безплатен учебник за изучаване на C

Съдържание:

Създателят на GNU създаде безплатен учебник за изучаване на C
Създателят на GNU създаде безплатен учебник за изучаване на C
Anonim
създател на GNU
създател на GNU

Почерпка за програмисти.

Ричард М. Столман е жива легенда в света на свободния софтуер. За съжаление, преди няколко години той изпадна в лоша слава заради морални скандали. Беше между другото за да изрази подкрепа за Марвин Мински, негов сътрудник в Масачузетския технологичен институт, който почина през 2016 г., който не само трябваше да има връзки с Джефри Епщайн, но също така беше обвинен в изнасилване. Столман наскоро стана известен с прекратяването на сътрудничеството си с Лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект на Масачузетския технологичен институт и с ръководителя на Free Software Foundation и Software Freedom Conservancy. Той вече беше възстановен във Фондацията за свободен софтуер и сега отново нашумя с пускането на безплатния учебник за език C.

Учебник по език C - безплатно от Ричард М. Столман

Ръководството, озаглавено "Въведение и справочно ръководство за GNU C език" е достъпно безплатно под GNU Free Documentation License v1.3 +, естествено на английски език. Публикува се като хранилище с TEXI файлове. Ако искате да го получите, просто клонирайте хранилището с командата в Git:

git клонинг

Получените по този начин файлове могат да бъдат отворени с подходяща програма, например TexInfo, или конвертирани в PDF. Или можете да следвате тази връзка и да отидете директно на PDF файла.

https://www.docdroid.net/73uNJco/c-pdf

Малко предупреждение тук: ръководството ще помогне особено на тези, които искат да изследват тайните на GNU C, вариант, посветен на нуждите на проекта GNU. Ето защо четенето на ръководството се препоръчва не толкова на начинаещи, колкото на хора, запознати със C, които искат да разширят хоризонтите си, или начинаещи, които искат да програмират на Linux системи. Сам Столман казва:

Ако сте начинаещ, започнете с изучаване на език с автоматично опресняване на паметта. Java, Python, Schema или Lisp е добра идея. Постоянните указатели в C не прощават грешки

Кажете ми как оценявате ръководството, стига да успеете да преминете през неговите 250 страници.

Популярна тема