Leica представи първия си 4K проектор с ултра къс фокус

Съдържание:

Leica представи първия си 4K проектор с ултра къс фокус
Leica представи първия си 4K проектор с ултра къс фокус
Anonim
проектор leica cine 1
проектор leica cine 1

Изненадваща премиера.

Leica е компания, свързана предимно с решения от света на фотографията и оптиката, не непременно домашно кино. В този контекст може да е изненада за някои, че по време на IFA 2022 търговски панаир в Берлин се състоя такъв и никой друг дебют. Leica току-що представи своя първи ултракъсофокусен (UST) проектор, наречен Cine 1, който може да покаже 80-инчово или 100-инчово изображение, когато се позиционира само на 15 - 30 сантиметраот стената.

Първи ултракъсофокусен проектор Leica

Leica на IFA 2022 показа две версии на Cine 1, предназначени за 80- и 100-инчови екрани. Първият трябва да бъде поставен на около 15 сантиметра от стената, а вторият на около 30 сантиметра. Проекторите имат яркост съответно от 2100 и 2500 лумена за 80-инчовите и 100-инчовите модели.

Компанията обяви, че използва Summicron технология за лещи с асферични елементи, "произведени по стандартите на Leica" в своя проектор. Използван е троен RGB лазер с живот 25 000 часа, изграден в сътрудничество с HiSenseи DLP система от Texas Instruments.

leica cine 1
leica cine 1

От аудио страна Leica не искаше да разочарова най-взискателните потребители, затова използва вградени високоговорители с поддръжка на Dolby Atmos съраунд звук. Leica Cine 1 е оборудван с TV тунер и операционна система HiSense VIDAA като Smart TV платформа. Можете да свържете устройства за съхранение, Blu-ray плейъри или конзоли, като използвате конекторите към проектора.

Нямаше подробна информация за покритието на цветовото пространство, поддръжката на HDR и много други ключови данни. Те вероятно ще бъдат разкрити малко по-късно.

Leica Cine 1 Laser TV

Leica Cine 1 Laser TV
Leica Cine 1 Laser TV

Цената на Leica Cine 1 е точно това, което очаквате

Не е евтино, това е Leica. Leica Cine 1 е на цена от $6900 за "80-инчовия" вариант и $7900 за "100-инчовия" вариант. Преобразувано в PLN, това дава сумата от 32 700 PLN и 37 460 PLN.

Ох.

От друга страна, качествените телевизори с толкова големи матрици не са евтини …

Популярна тема