Samsung е хакнат. Отново

Съдържание:

Samsung е хакнат. Отново
Samsung е хакнат. Отново
Anonim
samsung-атака
samsung-атака

Това е вторият път тази година.

През март тази година съобщихме, че Samsung е хакнат от групата Lapsu $, която освободи почти 190 GB поверителна компания данни, включително изходен код за патентовани приложения и хранилища, свързани с различни проекти на компанията. Сега се оказва, че в края на юли Samsung отново е бил хакнати въпреки че извършителят в този случай е неизвестен, отново е имало изтичане на данни.

Кибератака, която удари клиенти на Samsung

Както Samsung обяви, личните данни на някои потребители бяха откраднати от сървърите му в Съединените щати при кибератаката през юли. За щастие тези данни не включват номера на платежни карти, идентификационни данни или номера на социална осигуровка, а „само“имена, контакти, демографски данни, дати на раждане и информация за регистрирани продукти.

„В края на юли 2022 г. неупълномощено лице получи информация от някои американски системи на Samsung. Около 4 август 2022 г. при нашето разследване установихме, че личната информация на някои клиенти е изтекла. Предприехме стъпки за защита на засегнатите системи, ангажирахме външна фирма за киберсигурност и ги координирахме с правоприлагащите органи.” , се казва в изявление на Samsung. „Открадната информация за всеки клиент може леко да се различава. Уведомяваме клиентите, за да ги информираме за този въпрос. "

Клиентите на Samsung в САЩ, засегнати от изтичането на информация, получават подходящи имейли. Дружеството ги съветва и на уебсайта си, че такива лица трябва да бъдат внимателни към съобщения, в които някой би поискал личните им данни или ги насочва към уебсайта, за да предостави личните си данни там. Също така трябва да избягвате да кликвате върху връзка и да изтегляте прикачени файлове от подозрителни имейли.

Изтичане с неизвестен мащаб

Samsung не разкрива колко потребители е засегнало изтичането на данни през юли или кой стои зад хакерската атака. Кой знае дали някога ще научим тази информация.

Е, фактът, че Samsung вече е бил хакнат два пъти за една година, не говори много добре за това. Също така е донякъде смущаващо, че съобщението за новата атака беше пуснато един месец след нейното извършване.

Популярна тема