Intel Arc A770 неочаквано побеждава NVIDIA RTX 3060 при проследяване на лъчи

Съдържание:

Intel Arc A770 неочаквано побеждава NVIDIA RTX 3060 при проследяване на лъчи
Intel Arc A770 неочаквано побеждава NVIDIA RTX 3060 при проследяване на лъчи
Anonim
intel срещу nvidia ray tracing 3
intel срещу nvidia ray tracing 3

Изненада.

Новите графични карти Intel Arc не печелят такава публичност, каквато "сините" очакваха. Производителят иска да го промени, като предоставя все по-интересни рекламни материали за тези устройства и трябва да се признае, че този път те могат да привлекат вниманието на доста голям брой интернет потребители. Е, според уверенията на Intel, чипът Intel Arc A770 се справя по-добре с проследяването на лъчи от NVIDIA GeForce RTX 3060карта в цели дванадесет от представените седемнадесет теста.

Ray-traced Intel Arc A770 производителност

Проследяването на лъчи или проследяването на лъчи в реално време в игрите е нещо, което NVIDIA направи своя визитна картичка през последните години. Графичните карти на този производител се справяха и все още се справят най-добре с тази техника. Intel иска да докаже, че е в състояние да вдигне ръкавицата, въпреки че малко закъсня с навлизането в играта.

Графична карта Intel Arc 7 A770 Аз съм героят на най-новия промоционален видеоклип на Intel, в който Ryan Shrout от Intel пита известен инженер Том ПетерсенПетерсен в момента работи за Intel, но е важно, че той е помогнал за изграждането на силата на NVIDIA в продължение на петнадесет години. В разговора Петерсен обяснява предимствата на хардуерната поддръжка за проследяване на лъчи, предлагана от споменатата карта.

Intel Arc Graphics | Intel Arc A-Series Graphics Ray Tracing Technology Deep Dive

Intel Arc Graphics | Intel Arc A-Series Graphics Ray Tracing Technology Deep Dive
Intel Arc Graphics | Intel Arc A-Series Graphics Ray Tracing Technology Deep Dive

Във втората половина на записа се показва табло с резултатите от картите Intel Arc 7 A770 и NVIDIA GeForce RTX 3060 в 17 игри.„Синият“GPU печели 12 от 17 теста, въпреки че понякога разликите са незначителни. Струва си да се отбележи, че резолюцията от 1080p е взета под внимание. Друго малко предупреждение е наборът от игри - може би само споменатите заглавия работят с карти на Intel в областта на проследяването на лъчи. Препоръчваме ви да подхождате към графиките с известна степен на недоверие.

intel xess mini
intel xess mini

Сравнение на производителността на Intel Arc A770 и NVIDIA GeForce RTX 3060 при проследяване на лъчи в Full HD резолюция. | Intel Arc A770 е средно с около 13 процента по-бърз от GeForce RTX 3060. Средното предимство се увеличава с 56 процента в Fortnite и 31 процента предимство в Metro Exodus. Intel Arc A770 изостава вBattlefield V иGuardians of the Galaxy . Важно: графичните настройки във всяка от игрите бяха зададени на максимум.

Intel XeSS, т.е. DLSS / FSR в синята версия

Intel, подобно на NVIDIA и AMD, ще предложи своя модерен вариант на техниката за мащабиране, която ще помогне за значително увеличаване на броя на кадрите в секунда в игрите. Технология, наречена Intel XeSS, беше посветена на края на интервюто и представи своята производителност в комбинация с проследяване на лъчи при 1440p в балансиран и производителен режим. Както можете да видите, ползите от активирането на XeSS са големи, но все още не знаем как се отразява в възможно влошаване на качеството на изображението.

Производителност на Intel XeSS в избрани заглавия с резолюция 1440p и с активирано проследяване на лъчи.

Дата на пускане на графична карта Intel

Датата на пускане на Intel Arc A770 графични карти или други дизайни е неизвестна. Може би това ще се случи по повод премиерата на новото поколение карти на NVIDIA, когато системите на Intel може да изглеждат остарели в началото.

Изчислено е, че Intel Arc A770 ще струва по-малко от $ 400 (приблизително 1899 злоти). Това ще бъде състезание за NVIDIA GeForce RTX 3060, която вече може да бъде закупена в полските магазини за прибл. 1979 злоти.

Популярна тема