Французите ще карат електрически автомобили само за 470 PLN на месец

Съдържание:

Французите ще карат електрически автомобили само за 470 PLN на месец
Французите ще карат електрически автомобили само за 470 PLN на месец
Anonim
електричество Франция 100 евро
електричество Франция 100 евро

А поляците?

Докато ElectroMobility Poland продължава да заблуждава поляците с обещания за полската национална електрическа кола Izera, която почти сигурно никога няма да достигне масово производство, Франция предприема реални мерки в подкрепа на електромобилността. правилно ли е Това е тема за отделна дискусия. Както беше предложено от сегашното правителство, в близко бъдеще французите ще могат да наемат електрически автомобили само за 100 евро (прибл.472 PLN)месечно.

Електричество за 100 евро - това е нова идея на френското правителство

Франция създава програма за субсидиран лизинг на електрически превозни средства, която ще направи електрическите превозни средства достъпни за жителите на страната само за € 100 на месец. В скорошна телевизионна реч министърът на финансите Габриел Аталказа, че 100 евро са по-малко от това, което много французи харчат всеки месец за бензин.

Електричество за 100 еврое част от предизборната програма на президента Еманюел Макрон, който се кандидатира за преизбиране. Френският лидер се ангажира да направи електрическите превозни средства по-достъпни за домакинствата с ниски доходи. Сумата на предложеното ниво за наемане на кола изглежда разумна.

Франция вече предлага субсидии за закупуване на електрически превозни средства (до 6 000 € за превозно средство под 47 000 €). Някои обаче твърдят, че електрическите автомобили все още са недостъпни за много домакинства. Нищо чудно, защото на фона на кризата и растящата инфлация в цяла Европа цените им изобщо не падат.

фиат 500
фиат 500

Нов Fiat 500 - електрически.

Съпруги или добра идея?

Bloomberg съобщава, че френското правителство анализира колко бързо може да изпълни предложената програма. На този етап се прави опит да се определи колко електрически превозни средства ще има за начало под наем. Също така не знаем за каква марка превозни средства говорим, въпреки че изглежда, че случаят все още е отворен.

Все още не е ясно дали програмата трябва да бъде структурирана като традиционен лизинг на превозно средство с първоначална вноска, дали ще има ограничения на пробега или други ограничения. Така или иначе идеята изглежда добра. През първите седем месеца на 2022 г. цели 12 процента от продажбите на нови автомобили във Франция са били електрически автомобили.

тесла модел 3
тесла модел 3

Tesla Model 3.

В страни от Западна Европа, като Германия и Франция, колите под наем набират все по-голям интерес. Нищо чудно, тъй като при нашите западни съседи частно лице може да се наслади на нова бензинова кола за по-малко от 99 евро на месец.

Понастоящем във Франция най-евтините електрически уреди за дългосрочен наем са Dacia Spring за 120 евро на месец, скоро пенсионирани Nissan Leaf за 139 евро на месец и Нов Fiat 500за 150 евро на месец. А в Полша? Вижте сами, не искам да ви разстройвам.;)

Популярна тема