Цените на DDR5 паметта най-накрая ще паднат толкова, колкото искат потребителите

Съдържание:

Цените на DDR5 паметта най-накрая ще паднат толкова, колкото искат потребителите
Цените на DDR5 паметта най-накрая ще паднат толкова, колкото искат потребителите
Anonim
ddr5 памет
ddr5 памет

Дългоочаквано изрязване.

Ако наблюдавате пазара на компютърни компоненти, със сигурност сте забелязали, че цените на графичните карти падат Според последните доклади тези намаления ще продължат, което означава страхотна новина за хора, които планират в близко бъдеще подобряване на вашия настолен компютър. Това обаче не е краят на добрите новини. Внимателните наблюдатели вероятно са забелязали, че RAM DDR5също е по-евтино, чиито цени доскоро оставаха на абстрактно високо ниво, което ефективно обезсърчава потребителите да купуват модерни дънни платки, които ги поддържат. Току-що разбрахме, че цените на DDR5 паметта ще продължат да растат.

Цените на DDR5 паметта ще паднат

Последният доклад, изготвен от DigiTimes, не оставя илюзии: цените на DDR5 чиповете памет през 2022 г. ще паднат значително. Докато доскоро DDR5 паметта струваше до четири пъти повече от това, което трябваше да платите за DDR4памет, сега можете да я получите на около два пъти по-висока цена. Корекцията на цената все още не е приключила.

Договорите за DDR5 са намалели с 20 процента в сравнение с 15 процента спад за DDR4 памет. Допълнителни намаления на цените на DDR5 чиповете се очакват не само през 2022 г., но и през 2023 г. В доклада можем да прочетем, че през следващата година закупуването на чипове памет в най-новия стандарт най-накрая може да се нарече изгодно. Това няма да е единственият потребителски магнит. DDR5 паметите просто ще станат по-привлекателни.

През 2023 г. потребителите ще посягат все повече към най-новия AMD Ryzen 7000 и все още непредставен Intel Raptor Lake, които трябва да работят идеално заедно с нови спомени. Успоредно с разпространението на новите процесори на пазара, техните потребители ще могат да купуват DDR5 чипове с все по-добри параметри - по-високи тактови честоти и по-ниски латентности. Доходността от покупката ще се увеличи.

Експертите прогнозират, че цените на DDR5 паметта през 2023 г. ще бъдат равни на цените на DDR4 паметта. Тогава най-сериозният аргумент за закупуване на дънни платки, предлагащи поддръжка на по-стария стандарт, ще бъде окончателно разбит.

Популярна тема