Приложенията за Windows 11 се изключват сами. Виновен за Microsoft Edge 105

Съдържание:

Приложенията за Windows 11 се изключват сами. Виновен за Microsoft Edge 105
Приложенията за Windows 11 се изключват сами. Виновен за Microsoft Edge 105
Anonim
проблеми с windows 11
проблеми с windows 11

Как да отстраня проблема?

Уеб браузърите, които използват двигателя Chromium, са актуализирани наскоро. Това важи и за Microsoft Edge в най-новата версия 105.0.1343.25. За съжаление, новата версия на приложението затруднява живота на някои потребители с нестабилната си работа. Инструментът може неочаквано да се изключи, докато сърфирате в мрежата. Което е по-лошо, уеб приложенията в Windows 11, базирани на функционалности на Edge, също се изключват.

Microsoft Edge 105 не работи правилно

Някои потребители на най-новата версия на Microsoft Edge 105 се оплакват от нестабилната му работа след актуализацията. Програмата се затваря автоматично по време на работа в напълно произволни моменти. За щастие, след рестартиране можете да възстановите всички затворени раздели. В редица случаи рестартирането на приложението не е възможно и компютърът трябва да се рестартира.

Прочетете също: Редовно чувам за грешки в Windows. Сериозно? Работи за мен

Виновникът за това, според регистъра на промените, публикуван от Microsoft, е конфликт между старата и новата групова политика. Старата политика ExemptDomainFileTypePairsFromFileTypeDownloadWarnings е заменена от новата ExemptFileTypeDownloadWarnings. Съвместното им съществуване очевидно не е възможно и докато не бъде налична следващата актуализация, потребителите на Edge трябва да се справят с проблема сами.

microsoft edge 105
microsoft edge 105

Как да поправя срив на приложения и Microsoft Edge 105?

Проблемът със стабилността на новата версия на уеб браузъра е причинен от един от записите в системния регистър, свързани с Microsoft Edge. Това е MetricsReportingEnabled, който вече не се използва и трябва да бъде премахнат.

1. Щракнете върху лупата до старт менюто, потърсете "regedit" и стартирайте редактора на системния регистър.

2. Отидете до един от следните клавиши:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Edge

или

HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Edge

3. Изтриване на придружаващи записи MetricsReportingEnabled

4. Рестартирайте компютъра

Ако не искате да редактирате регистъра, можете да опитате опцията за поправка на Microsoft Edge, налична след изтегляне на браузъра и стартиране на инсталатора. Този метод може да не работи във всички случаи.

Популярна тема