Украинският разработчик предлага подписи върху ракетите, които ще ударят руснаците

Съдържание:

Украинският разработчик предлага подписи върху ракетите, които ще ударят руснаците
Украинският разработчик предлага подписи върху ракетите, които ще ударят руснаците
Anonim
ракетни жабки
ракетни жабки

Противоречива форма на промоция.

Руската военна офанзива в Украйна продължава и лошата ситуация на украинците не се променя от контранастъплението, извършено от армията на страната на юг. Украйна все още се нуждае от огромна подкрепа от западните страни. Тази подкрепа се предоставя не само на държавно ниво, но и от частни лица. Украинско студио Frogwares излезе с много необичайна форма за насърчаване на интернет потребителите да помогнат за пускането на тяхната игра Sherlock Holmes: The Awakened

Подпис върху снаряда в замяна на плащане

Украинският разработчик Frogwares е към края на колекцията на Kickstarter за издаването на Sherlock Holmes: The Awakened с необикновена и доста противоречива промоция. Говорим за лотариясред участниците, в която наградата е възможността за поставяне на персонализирано съобщение върху артилерийски снаряд, който ще бъде изстрелян срещу руските сили, атакуващи Украйна. Има общо три такива записа, които можете да спечелите.

Кампанията Kickstarter ще приключи на 3 септември и вече се знае, че ще има огромен успех. Продукцията събра почти 1, 117 милиона злоти с поставената цел от 330 000 злоти. За да насърчите повече дарения в края, феновете на студиото, които в момента служат в 24. Отделният щурмови батальон на украинските сухопътни сили излезе с идеята да даде възможност на тримата фенове да напишат послание по свой избор върху 152 мм снаряд, който ще бъде изстрелян от гаубицата. Точно като публикацията по-долу в Twitterи я „ретуитнете“, което означава „предайте я нататък“от вашия акаунт.

Научаваме, че съдържанието на съобщението може да съдържа буквално всичко, но ще бъде проверено от студиото.

Традицията за публикуване на съобщения върху боеприпаси е стара колкото света и е, например, обичайна практика в американската армия след Втората световна война. Още древните гърци и римляни са поставяли надписите върху амунициите. Въпреки това някои интернет потребители бяха много критични към предложението, обвинявайки студиото, че възхвалява насилието и омаловажава темата за войната. Разбира се, много критики идват от проруски акаунти.

Студио се придържа към идеята си.

"Моля, разберете, че ние като екип за разработка сме буквално в центъра на тази война"- съобщава студиото. "Имаме хора в нашия екип, чиито къщи са изравнени със земята. Някои от нас са загубили роднини. Някои от нас са в окупирани територии, като Херсон, където руснаците се опитват да анексират града към кажете, че е руски Имаме членове на екипа, които са живели близо до Буча Имаме членове на екипа, които са избягали от домовете си в Донбас през 2014 г. и след това трябваше да избягат отново през 2022 г. Други активно се бият Трети са били принудени да избягат в страни от цял свят ЕС и да напуснат семействата си, които не са могли да дойдат с тях " - четем.

"Войниците във филма, които предложиха идеята, са наши приятели"- добавя Frogwares. „Преди шест месеца те бяха обикновени хора, живеещи в Киев, които имаха нормална работа, домове и семейства. След 24 февруари те решиха, че трябва да оставят всичко зад гърба си и се записаха в армията, за да защитят домовете и семействата си. "

Какво ще кажете за Kickstarter?

Е, нищо, защото всичко е направено в съответствие с принципите на уебсайта. Kickstarter забранява набирането на средства за благотворителни организации, както и набирането на средства за проекти „Оръжия, реплики на оръжия и аксесоари за оръжия“. Шерлок Холмс не е нито оръжие, нито благотворителна организация, така че лотарията не нарушава никакви правила. Това вече е потвърдено от представителите на Kickstarter.

Членове на екипа на Frogwares и техните приятели и роднини им пожелават здраве, бърз край на войната с положителен ефект за Украйна и … добре, оцеляванепрекратяване на конфликт.

Популярна тема