Украинците се представят за жени. Благодарение на това те унищожават руски цели

Съдържание:

Украинците се представят за жени. Благодарение на това те унищожават руски цели
Украинците се представят за жени. Благодарение на това те унищожават руски цели
Anonim
анонимни хакери
анонимни хакери

Нетипичен боен метод.

Украински хакери използват нови методи, за да направят живота труден на руснаците, които нахлуха в страната им през февруари тази година. Дейността на анонимните хактивисти не свършва с атакуване и дезактивиране на руски уебсайтове, подслушване на радиокомуникации или прихващане на сигнала на руската пропагандна телевизия и излъчване на него информация за истинската картина на войната в Украйна. Според скорошни доклади , украинците се представят за жени, за да изнудват стратегическа информация от руски войници и да я предадат на своите военни. Работи.

украински хакери прибират руснаци

Украински хакери създават фалшиви акаунти на привлекателни жени в популярни приложения, за да подмамят руски войници да им изпратят снимки, от които данни за геолокация се предават на украинската армия, съобщава Financial Times. FT Никита Книш, 30-годишен служител в ИТ индустрията от Харков, който освен всичко друго се опитва да помогне в защитата на страната си от февруари тази година, разказа за случай.

Вижте също: Анонимни се подиграха на руски таксиметрови шофьори. Такситата на Yandex блокираха Москва

Knysh е наел друг ИТ персонал и е стартирал хакерска група с кодово име Hackyourmom, която в момента се състои от 30 хакери от цялата страна, съобщава FT. Миналия месец групата измами руски войници в Мелитопол, като се преструваше на привлекателни жени в няколко социални медийни платформи, включително популярната Telegram

Хакерите успяха да спечелят благоволението на руските войници и да ги убедят да изпратят много снимки от фронта. „Руските войници винаги искат да се чукат“, каза Книш пред FT. „Те имат само едно нещо на ум. Изпращат тонове различни видове планинивърху „момичета“, за да им покажат колко са здрави и воини.“– добавя той.

хакер
хакер

Снимките, предоставени на украинците, позволиха унищожаването на руската база край Мелитопол, за което беше съобщено преди месец, наред с други Украински Правда. Хакерите просто изпратиха получените данни на украинската армия.

Украйна нито потвърждава, нито отрича

Журналистите на FT не успяха недвусмислено да потвърдят твърденията на хакера за участието на групата и украинските въоръжени силине отговориха на искането за коментар. Украински официални лица отказаха да обсъждат ролята на хакерите в атаката срещу военната база. Нищо чудно.

В началото на инвазията министърът на цифровизацията на Украйна помоли цивилни с ИТ познания да се присъединят към „ИТ армията“на страната. Трудно е да се очаква, че украинските цивилни няма да участват в този вид хитрост.

Книш каза на FT, че неговият екип е участвал в други важни действия, включително изтичане на данни от компании, работещи с руската армия, и прекъсване на сигнала на руските телевизионни станции за възпроизвеждане на информационен материал за жертвите сред украинските цивилни.

Популярна тема