Последните пачове за BioShock вбесиха потребителите на Linux

Съдържание:

Последните пачове за BioShock вбесиха потребителите на Linux
Последните пачове за BioShock вбесиха потребителите на Linux
Anonim
bioshock linux
bioshock linux

И нищо чудно.

Любителите на игрите не очакваха такива "подобрения на качеството" BioShock 1i BioShock 2 и BioShock Infiniteкойто е инсталирал най-новите актуализации на Linux 2K. Към тях са добавени нови пачове за емблематични FPS продукции от специални програми за стартиране, които на практика правят невъзможно играта на конзолиSteam Deck и компютри, работещи сLinux

Linux и BioShock вече не се харесват

Промените в корекциите за гореспоменатите заглавия в бележките по изданието се наричат "качествени". Те въвеждат само две забележими новости: те ви позволяват да свързвате игри с 2K акаунт и да ги принуждавате да бъдат стартирани чрез специален 2K стартер, съдържащ магазин с ново съдържание. И да, този стартер стартира дори когато BioShocki стартира от Steam.

Оказа се, че новият стартер създава огромни проблеми за потребителите на настолните конзоли Proton и Steam Deck. Родните версии на BioShock 1 и 2 и Infinite за Linux просто спряха да работят. Разочаровани интернет потребители наводняват темата за двете продукции в Reddit със своите коментари. Това се усложнява от факта, че 2K развали една перфектно функционираща игра чрез своята алчност, искайки да спечели допълнителни пари от играчите. Недоволството може да се види и на продуктовите страници в Steam.

BioShock Infinite Premiere Trailer

BioShock Infinite Premiere Trailer
BioShock Infinite Premiere Trailer

BioShock на Linux все още може да се стартира, но лоша утеха

Представители GamingOnLinux тестваха и установиха, че въпреки че собственият Linux BioShock Infinite не работи, играта работи на Steam Deck чрез Proton 7.0-4Опитите да ги стартирате по същия начин на настолен Linux понякога се провалят.

Абсурдно е да се говори за актуализацията като за подобряване на качеството на забавлението и да се вмъква в нея стартер, който е напълно ненужен от гледна точка на играчите, с надеждата, че някой от тях може да купи нещо благодарение на него. Да го направиш и да развалиш играта е висшата школа на модерните игри devu.

Популярна тема